Hver 9. danske kvinde rammes hvert år af brystkræft, og det er den hyppigste kræftsygdom blandt kvinder. Derfor er der også stor fokus på at få kvinder til, at lade sig undersøge mindst en gang om året. Helst hos egen læge, med både USG og mammografi. Så for at støtte kvinderne i kampen mod brystkræft bliver der organiseret en masse forskellige aktiviteter i sportens verden i oktober måned.

Man rammer et bredt publikum til store sportsbegivenheder

Grunden til at der er fokus på brystkræft i sportens verden er at der er mange, som kigger med når fx FC København løber ind på banen i Telia Parken. Det gælder både hjemme fra stuerne og på lægterne på fx Unibet-tribunen på det danske nationalstadion. Hjemme i stuerne kan det være at fans har brugt en Unibet bonuskode til at vædde på kampen mens det kan være at andre har travlt med at synge med på slagsange i selve Parken hvor det hele foregår. De fans har tidligere været vidner til da Københavner-holdet løb på banen i pink og derefter satte trøjerne på auktion og indsamlede op til næsten en halv million kroner, som blev overrakt til Kræftens Bekæmpelse. Det skete i hvert fald tilbage i 2006 og Københavnerne er siden da blevet ved med at sætte fokus på brystkræft hvert år i oktober måned.

Oprindelsen af den lyserøde sløjfe

Mens nogle dækker både arme og skuldre med pink, så er der andre der vælger at støtte op om kampen mod brystkræft ved at bære en lille lyserød sløjfe til at sætte på tøjet. For 25 år siden besluttede Estee Lauder at støtte forskningen indenfor dette område, ved at bære den lille sløjfe, som viser man at man støtter, hjælper eller viser sympati med disse kvinder.

Dette gør Kræftens Bekæmpelse blandt andet ved at være meget aktive hele året, med en masse oplysningskampagner, og deres årlige indsamling i oktober, som sendes direkte på tv. De har også siden 2003, arrangeret en landsdækkende golfturnering Pink Cup, hvor alle deltagere bærer pink. Målet med turneringen er at indsamle penge til brystkræftsagen, og Pink Cup har indsamlet omkring 36 millioner kroner i perioden mellem 2003 tog 2017.

Lyserød lørdag med fokus på brystkræft

Lyserød lørdag er en lørdag som afholdes hvert år i oktober, her sættes der også fokus på bekæmpelse af brystkræft, hvor frivillige og fx forretninger afholder/laver lyserøde aktiviteter og events, og på den måde indsamler penge. Under lyserød lørdag var der i 2016 kvinder i lyserøde dragter, som kørte rundt i København på motorcykler og samlede penge ind. Og flere sportsklubber som løbe-, kano- og kajakklubber, havde arrangeret arrangementer hvor folk skulle bære pink.

Amerikansk og europæisk fodbold deltager også i kampen mod brystkræft

68 fodboldhold fordelt over hele landet, havde i oktober sidste år tilmeldt sig til en fodboldturnering, hvor det kostede hvert hold 700,- at deltage. Dette gav omkring 47.600,- som gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Også andre sportsklubber verden over klæder sig i pink i oktober, dette gælder f.eks. NFL- spillere, cheerleaders og fans i USA, som dækker deres ansigter med pink farve, og bærer pink tøj eller sko. I Sverige, godt nok den 29, september 2017, spillede to hold i lyserød trikot, og efter kampen kom alle spillertrøjerne på auktion, og det beløb der kom ind gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.