Der er mange som spørger sig selv, om det er en god ide at vædde på en sportsgren som man ikke ved noget om, eller om man hellere skal spille på de sportsgrene som man er bekendt med. Det var i hvert fald det spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg fik muligheden for at udnytte en NordicBet bonuskode. I denne artikel ser vi på om det er en fordel at kende til sporten, eller om det er lige meget når man vædder på sport.

Hvem spiller for det meste på sport?

De fleste der ønsker at placere væddemål på sport, er allerede sport fans til at begynde med. Ofte er der tale om fodboldfans, da fodbold uden tvivl er den mest populære sportsgren i Danmark både når det kommer til publikum ved kampene og online sport betting. Men det er ikke ualmindeligt, at almindelige spillere vælger at satse sine penge på store sportsbegivenheder som for eksempel NFL Super Bowl eller forskellige discipliner ved de Olympiske Lege, selv når de ikke er eksperter i den pågældende sportsgren.  

Men de fleste der vædder på sport, er for det meste sport fans der ønsker at bruge deres viden om en sport eller en speciel atlet, for at tjene lidt ekstra penge. Faktisk viser tal at kun 33 % af de der satser på pengespil, anser sig selv som professionelle gamblere. Derfor viser statistikken at de fleste måske ikke ligefrem er sportseksperter, men derfor er viden om sport stadigvæk relevant, når det kommer til online sport betting.

Hvordan kan din viden om en sport være relevant?

Naturligvis er der mange som stiller sig selv spørgsmålet om det er smart, at spille på en sport som du ikke kender, de fleste fodboldfans ved at straffe ikke er noget der bliver dømt særlig tit i en fodboldkamp, så derfor ved de også at det ville være en dum ide, at spille på at der bliver dømt 10 straffespark i en kamp. Det kan med andre ord være en fordel, hvis du kender noget til sporten inden du begynder at vædde med rigtige penge. På den måde ved man også ting som hvilke hold der ligger forrest i ligaen, og hvilke hold som er truet af nedrykning.

Hvad er risikoen ved at kende den sport du spiller på?

Den største risiko der er ved, at kende noget til den sport som du spiller på er, at du løber ind i risikoen for, at du begynder at spille med dit hjerte i stedet for dit hoved. Lad os sige at du er stor fodboldfan og holder med et hold, så er risikoen for at du kommer til at spille på dem meget større, end risikoen ville være hvis du ikke havde noget forhold til et hold. Der er en risiko for at du kommer til at ”romantisere” deres egentlige kvaliteter, og måske gør dem bedre end de faktisk er.

Husk at favoritten ikke altid vinder

Når du spiller på sport som for eksempel fodbold, eller tennis, så er nye gamblere ofte tilbøjelige til, at se på favoritterne og så vædde på at disse hold eller spillere kommer til at vinde mod en “underdog”. Dog skal man være forsigtig og huske på, at det ikke altid er favoritten der vinder. Selv fx Serena Williams kan have en dårlig dag hvor hun taber i et slag tennis til en ukendt spiller, selv når hun var favorit til at vinde.