Nyhedsbrev september 2021 - Dansk
06. sep 2021

Nyhedsbrev september 2021

Nyhedsbrev september 2021

Nyhedsbrevet udkommer den første mandag i hver måned (juli undtaget). Deadline for materiale til oktbers nyhedsbrev er 25. september. Send til dbonyt@brystkraeft.dk.

Leder

Leder

Kære medlemmer.

Mon ikke, at I alle kender Hvalen Hvalborg med Shu-bi-dua?

"Her er hvalen Hvalborg - Stoppet ud med vat...
Nå men alting har en ende
En spoleorm har to
Hvalborg ... havets Dario Fo"

Og for mig må jeg desværre meddele alle jer kære medlemmer, at jeg også har en ende. Jeg trækker mig nemlig som formand og er stoppet helt i DBO's bestyrelse pr. 1. september 2021.

Ja, alting har en ende. Jeg har forsøgt, jeg har kæmpet, men døgnet har kun 24 timer.

Jeg troede nok, at jeg kunne gå på vandet, at jeg kunne det hele. Men jeg kan ikke få fuldtidsarbejde, min familie og andre fritidsinteresser til at hænge sammen med at være formand for DBO og de mange tillidsposter, som man har som formand, hvilket ofte involverer lang rejsetid fra Brande, hvor jeg bor.
Jeg er så ked af det, at jeg ikke kan være der for medlemmerne og har kunnet bruge den tid, det krævede, men jeg skal også være realist. Og passe på mig selv.

Derfor har næstformand Anja Skjoldborg Hansen overtaget min post, og jeg håber I vil byde hende så godt velkommen som formand for DBO. Hun har mere tid og energi til at være synlige for netop jer! Og udover at hun rigtig gerne vil det, er hun også yderst kompetent.

Men - desværre må jeg også informere jer om, at jeg ikke er den eneste, der stopper.
Vores meget dygtige redaktør og journalist på DBOBladet, Elisabeth Hamerik Schwarz, har valgt at takke nej til en ny kontrakt med DBO, og det næste blad i oktober 2021 bliver det sidste fra hendes hånd. Personligt er jeg rigtig ærgerlig over det, fordi hun virkelig har lavet nogle gode blade sammen med grafiker og bestyrelse. Vores læserundersøgelse for nylig viste desuden, at I medlemmer har været meget tilfredse.
Jeg respekterer dog Elisabeths beslutning og hendes valg, tillid og tro på sig selv.

Jeg håber, I læser med nedenfor, for både Anja og Elisabeth vil rigtig gerne sende jer alle en hilsen.

Og når det er skrevet, ja, i mit hjerte tror og håber jeg på, at jeg møder rigtig mange af jer i fremtiden.

Henriette Spang Sørensen
Afgående formand, Dansk Brystkræft Organisation

 

Hilsen fra Anja Skjoldborg Hansen - ny formand for DBO

Hilsen fra Anja Skjoldborg Hansen - ny formand for DBO

Kære Medlemmer

Jeg har pr. 1. september overtaget posten som næstformand formandsposten efter Henriette, som vi alle skylder stor tak for at være en god repræsentant for foreningen!

Jeg er 52 år, biolog, og arbejder til daglig som chefkonsulent på Aarhus Universitet. Jeg vil især bruge min tid på formandsposten til at arbejde sammen med resten bestyrelsen og vores aktive kredse på at udvikle foreningen.

Mit håb er bl.a., at vi kan udvikle vores medlemstilbud så vi kan tiltrække og fastholde flere medlemmer fremover. Det er vigtigt, hvis vi skal kunne tale patienternes sag i alle de sammenhænge, som vi indgår i samt arbejde for vores mål om, at alle tilbydes den bedst mulige screening, behandling og genoptræning.
Her er der i dag store regionale forskelle, og jeg oplevede det selv under mit eget brystkræftforløb i 2019. Det var bl.a. min motivation for at stille op til bestyrelsen.

Jeg glæder mig til arbejdet og håber at se mange af jer, når vi holder årsmøde og generalforsamling til marts!

Mange hilsener,

Anja Skjoldborg Hansen
Formand for Dansk Brystkræft Organisation

 

En hilsen fra DBObladets redaktør

En hilsen fra DBObladets redaktør

Kære medlemmer af DBO

Efter næsten tre år som ansv. redaktør på DBObladet har jeg beslutte at stoppe pr. 1.oktober for at fokusere på nye sider af min virksomhed, og det næste DBObladet bliver dermed mit sidste.

Læserundersøgelsen, som for nyligt gav fremragende karakterer til DBObladet, bekræfter mig dog i, at jeg efterlader et stærkt produkt, som I medlemmer har glæde af, og jeg ønsker Anja og bestyrelsen, min arvtager og redaktionen alt muligt held og lykke.

Det har været journalistisk berigende og lærerigt at dykke ned i det svære og interessante stofområde som brystkræft er, men det allerbedste har været at få lov til at fortælle jeres historier og samarbejde med de mange frivillige i DBO. Det kommer jeg virkelig til at savne, skal I vide.

Jeg håber, at I vil kunne lide det sidste blad fra min hånd. Jeg har i hvert fald nydt at lave det og har været meget rørt over de mange medlemmer, som denne gang har valgt at fortælle deres dybt personlige historier. Nu er det tid til nye eventyr.

Pas på jer selv og tak for nu.

Mange hilsener,

Elisabeth Hamerik Schwarz
Redaktør (lidt endnu) på DBObladet

 

Din lokale DBOkreds er kommet på Facebook

Din lokale DBOkreds er kommet på Facebook

Kredsene er kommet på Facebook, så nu kan du følge din lokale kreds nemt og belejligt. Søg på DBOkreds og din kreds og bliv en del af det sociale fællesskab, find aktiviteter og debatter.
Hvis du ikke allerede har gjort det, husk også at opdatere dine medlemsoplysninger under medlemssiden på brystkraeft.dk. På den måde er du sikker på, at du altid får nyheder og vigtig information om DBO.

 

Masser af arrangementer i efteråret

Masser af arrangementer i efteråret

Endelig er det slut med restriktioner, og det betyder, at DBO's kredse igen kan lave arrangementer. Og de er allerede godt i gang. Vil du holde dig opdateret på, hvad der foregår i efteråret i dit lokalområde, følg med på brystkraeft.dk og din lokale kreds' Facebookside.

facebook