Brystkræftforeningens Nyhedsbrev November 2024 - Dansk
30. nov 2024

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev November 2024

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev November 2024

Velkommen til Brystkræftforeningens nyhedsbrev november

Allerførst - TAK til alle, der allerede står på listen over personer, som støtter os med 200 kr i 2024! Desværre vi mangler stadig en del donationer her i slutspurten på den indsamling, der sikrer os momsfritagelse, og som kan bidrage til at finansiere kampagner til gavn for brystkræftramte.

Hvis du eller dine venner og familie vil støtte Brystkræftforeningen med 200 kr. i 2024, så brug Mobile Pay 25207 mrk. støtte.

Trods det faktum, at vi er på vej ind i december, sænker julefreden sig ikke lige med det samme. Vi forbereder årsmøde og generalforsamling i marts og Folkemøde i juni. Den 4. december er Brystkræftforeningen og andre patientforeninger inviteret til en konference med titlen Kræft 2034 - en sundhedspolitisk tidsrejse, der afholdes på Nationalmuseet. Konferencen, der er arrangeret på vegne af fem lægemiddelvirksomheder har Monica Rubin, Moderaterne som politisk vært. Formand for Brystkræftforeningen Anja Skjoldborg Hansen deltager under programpunktet 'Patienten og Politikeren om 2034: Længere og bedre liv med kræft' sammen med Jens Henrik Thulesen Dahl, DD og Carsten Levin, Myelomatoseforeningen. Der vil være politisk debat om kræftbehandling og Ulrik Lassen, overlæge og professor i klinisk onkologi og personlig medicin deltager under programpunktet ’Problemer, potentialer og vejen frem for kræftbehandling’.

Alle er velkomne og tilmelding sker via dette link.

Brystkræftforeningen holdt Kredsseminar i Aalborg i november med de 10 lokalkredse. Og Anja Skjoldborg Hansen deltog i generalforsamling i den Europæiske Organisation Europa Donna i Milano.

Derudover havde vi (endnu engang) et debatindlæg om lægemidler i medierne, denne gang i Altinget.

På nationalt plan skete der det, at Danmark fik en ny Life Science Strategi. Formanden for Lægemiddelindustriforeningen udtalte i den anledning, at der er lagt en ambitiøs plan, bl.a. med fokus på udvikling af avancerede behandlinger eller ATMP’er, som de bliver kaldt, bedre adgang til sundhedsdata og fokus på klinisk forskning og forsøg. Det er spændende, hvad dette medfører for behandling af kræftsygdomme i Danmark.

God læsning

HUSK at melde dig til Brystkræftforeningens Generalforsamling og Årsmøde d. 8. marts 2025

HUSK at melde dig til Brystkræftforeningens Generalforsamling og Årsmøde d. 8. marts 2025

Vi glæder os til at se rigtig mange på Hotel Storebælt i Nyborg d. 8. marts 2025, hvor vi afholder den årlige generalforsamling. På programmet for årsmødet er foredrag om personlig medicin, danseworkshop og uddeling af ærespris. Det er gratis at deltage om dagen, og der er mulighed for - mod betaling - at deltage i middag lørdag aftenen. Ønsker man at overnatte på hotellet, skal man selv booke og betale for værelse.

Erstatning for forsinket screening

Erstatning for forsinket screening
Adobe Stock

Berlingske Tidende bragte i november en artikel om erstatninger, der er tilkendt omkring 60 kvinder. De kvinder, der har modtaget erstatning, er blevet screenet for sent i forhold til det fastsatte interval på 2 år mellem screeningerne, og har fået konstateret brystkræft.

En økonomisk erstatning må siges kun at være et meget lille plaster på et sår, der definerer resten af ens liv.

 

Medicinrådets afgørelser er politiske. Det fører til besynderlige og ufaglige beslutninger

Medicinrådets afgørelser er politiske. Det fører til besynderlige og ufaglige beslutninger

Dette er overskriften på et debatindlæg fra Brystkræftforeningens formand bragt i Altinget d. 21. november.

Indlægget omhandler Medicinrådets beslutninger bedrørende brug af nye lægemidler.

Hvorfor er det sygdommen, der bestemmer hvilken pris man kan acceptere for et nyt lægemiddel, spørger Anja Skjoldborg Hansen.

Lena kæmpede en værdig kamp

November måned fik en trist start ved nyheden om Lena Rosenkildes død. Lena, der blev blev 58 år, var medlem af Brystkræftforeningen. Hun tog kontakt til bestyrelsen, da hun i forbindelse med, at hun fik konstateret tilbagefald af brystkræft, startede en kamp for at få behandling med et nyt lægemiddel, som ikke var godkendt i Danmark. Lena måtte betale selv for at få behandling i Sverige og senere på et dansk privathospital.

Lena kæmpede også kampen for alle de kvinder, der er og kommer i samme situation, som hun selv var i. Og det betød noget! Hun kom i medierne og fik politikere til at interessere sig for hendes historie.Dette var med til at styrke Brystkræftforeningens arbejde for at gøre opmærksom på, hvordan Danmark er bagud, når det gælder nye livsforlængende behandlinger.

Lena fik 8 måneder ekstra tid med sin søn, der er 21 år.

Spritny Life Science strategi - hvad betyder det for os?

Spritny Life Science strategi - hvad betyder det for os?

Det danske forskningsmiljø skal styrkes og videreudvikles - vores forskning skal være banebrydende, står der i strategien, med ægte innovation til gavn for bedre patientbehandling, Og Danmark skal i årene frem mod 2030 være blandt de lande i Europa, der udfører flest kliniske forsøg per million indbyggere.

Vi håber disse intentioner afspejler sig i de faktiske forhold, hvor vi i Danmark (også) kan få adgang til de resultater, der er af forskning - nemlig adgang til behandling på niveau med vores nabolande!

Dødelighed af brystkræft reduceret i USA

Dødelighed af brystkræft reduceret i USA

Amerikansk undersøgelse har analyseret dødeligheden af brystkræft i USA i 1975 i forhold til 2019, og resultaterne er, at dødeligheden er faldet over de sidste godt 50 år pga. screening og behandling - hvilket vil sige at der er længere overlevelse efter en brystkræftdiagnose i dag end i 1975.

Byvandring og kunst på årets kredsseminar

Byvandring og kunst på årets kredsseminar

Repræsentanter fra Brystkræftforeningens 10 lokalkredse mødtes i weekenden 16.-17. november i Aalborg til årets kredsseminar. Seminaret blev skudt igang med en byvandring, som indledtes med et besøg hos KIRK Gallery, der for 10 år siden startede projekt 'Out in the Open', der står for en række store gavlmalerier, skabt af højt profilerede internationale street art kunstnere.

Herefter var der brug af sociale medier på programmet og erfaringer fra en brugerundersøgelse udført af kreds Fyn samt gensidig orientering om aktiviteter i de enkelte kredse. Derudover drøftedes en række interne spørgsmål, herunder hvilken organisationsform, lokalkredse kan have i en forening og samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse lokalt.

 

 

 

Nyheder i webshoppen

Fin lilla polo (foto)

kun 175,- kr.

 

 

 

 

 

 

Garn og opskrift 175,- kr.

Garn og opskrift 175,- kr.

Vidste du?

Vidste du?

... at hvis ikke du efterlader dig en ægtefælle, samlever eller børn, er det muligt at spare dine arvinger for en del af arveafgiften samtidig med, at du donerer et beløb til en velgørende forening fx Brystkræftforeningen.

Dette er muligt, fordi velgørende organisationer ikke betaler boafgift eller gaveafgift.

 

 

 

 

 

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens lokalkredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte lokalkredse på hjemmesiden og på de enkelte lokalkredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Mød Brystkræftforeningens kredse i 2024 - 2025

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL Kontakt@brystkraeft.dk

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen? ALLE er velkomne.

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

HJÆLP OS: Ønsker du ikke fortsat at være medlem af Brystkræftforeningen, så må du meget gerne melde dig ud - skriv fx til kontakt@brystkraeft.dk!

Du kan også aftale med/bede dine pårørende om hjælp til at melde dig ud.

Vi har haft mange ubetalte opkrævninger, så vi rydder op i medlemskartoteket og annullerer de tilsyneladende ugyldige medlemskaber.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold, så send det meget gerne til kontakt@brystkraeft.dk.

Alle også ikke-medlemmer kan abbonnere på Brystkræftforeningens nyhedsbrev. Får du det ikke allerede, Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkraeft.dk