DBOnyt September 2022 - Dansk
30. sep 2022

Velkommen til DBOnyt september 2022

Velkommen til DBOnyt september 2022

En begivenhedsrig september er ved at rinde ud, og vi går ind i et efterår med flere aktiviteter.

Udover kredsenes mange aktiviteter, og de landsdækkende seminarer dvs. seminar om senfølger, seminar om genmutation, MBC gruppens seminarer og årsmøde 2023, har vi nu indledt et samarbejde med Nyrecancerforeningen, Patientforeningen Modermærkekræft og Propa (Prostatakræft) om at evt. at åbne de af vore arrangementer, som kan have relevans for andre. En anden mulighed er, at vi sammen arrangerer større arrangementer af fælles interesse. Indtil videre har vi annonceret nogle arrangementer i Modermærkekræftforeningen og flere vil følge.

Senfølgerseminaret bliver afholdt i den kommende weekend og her er god tilslutning. På seminaret om genmutation d. 29 oktober er der plads til flere. Så spred gerne budskabet. Der er link til invitationen neden for.

Efterårets nummer af DBObladet er på trapperne - så kig i postkassen og glæd jer til at møde vores norske søsterorganisation, læse om DBO's deltagelse på Folkemødet samt flere artikler om 'retten til brysterne'. Og så er vores Helsinkidelegation er vendt hjem efter gode indholdsrige dage i selskab med de andre nordiske brystkræftforeninger.

God læselyst!

117 deltagere til Nordisk konference i Helsinki

117 deltagere til Nordisk konference i Helsinki

Konferencen blev åbnet med en buffet på Helsinkis rådhus, hvor DBO's delegation (foto) sammen med konferencens øvrige deltagere blev budt velkommen til en stående buffet. Efter nogle indholdsrige dage med masser af inspiration og socielt samvær er blikket nu rettet mod den næste nordiske konference d. 21-22 september, 2024, som DBO arrangerer i København.

Tak for donationer i 2021 - har I lyst i 2022

Tak for donationer i 2021 - har I lyst i 2022

For at kunne opretholde vores status som non-profit organisation skal vi hvert år dokumentere, at mindst 100 mennesker, hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen. Det er det beløb, som giver os mulighed for fortsat at arbejde for brystkræftsagen.

Vi vil derfor - igen - opfordre alle, der har mulighed for og lyst til det, til at bidrage inden d. 31.12.22 - I kan indbetale via en formular på hjemmesiden. Eller bruge donationsknappen på vores Facebook side.

DBObladet på gaden – tema om at være flad!

DBObladet på gaden – tema om at være flad!

Dorthe Helander fik kræft i venstre bryst og tilbagefald i foråret. Nu vil hun have begge bryster fjernet, men kan ikke få lov. Hun nægter at give op:
“De får først ro, når de lægger mig i narkose og fjerner det bryst,” siger hun. Hun havde slet ikke forestillet sig, at det ikke var hendes eget valg.

DBObladets oktobernummer rummer interview med 3 kvinder og en professor, der ikke bare siger ja til at fjerne et rask bryst.

DBO's Årsmøde og Generalforsamling bliver afholdt 11-12 marts 2023 på Hotel Scandic i Kolding

DBO's Årsmøde og Generalforsamling bliver afholdt 11-12 marts 2023 på Hotel Scandic i Kolding
Årsmøde 2022

Årsmødets tema er Sundhed og livsglæde efter en brystkræftdiagnose

På programmet er ’Kræft, seksualitet og kærlighed’ v. Signe Lenora Risumlund og Tania Bro; sangworkshop 'Find din stemme og selvværd' v. Janne Wind; og 'Kost og kræft' v. Tobias Schmidt Hansen.

Tilmelding via linket

DBO i medierne

DBO i medierne

September var igen i mediernes tegn - Camilla Sander blev interviewet både til TV2Lorry og Berlingske Tidende om adgang til ny medicin til metastasende brystkræft.

Se indslaget i TV2 Lorry via linket

Se omtale af artiklen i Berlinske Tidende her.

DBO's Kalender

Landsdækkende arrangementer

Seminar om senfølger 1.-2. oktober

Seminar om senfølger 1.-2. oktober

Efterårets senfølgerseminar er lige om hjørnet og der er fuldt hus. Hvis du ikke havde tid eller ikke nåede at melde dig til så hold øje med kalenderen, for vi gentager disse seminaret i hvert fald en gang om året.

Seminar om genmutation d. 29. oktober i Fredericia HUSK at melde jer til senest 5. oktober

Seminar om genmutation d. 29. oktober i Fredericia HUSK at melde jer til senest 5. oktober

Vi glæder os til at byde jer velkommen til seminaret, der byder på to indlæg - det ene handler om, hvad er genmutation er, specielt i relation til brystkræft ved Anne-Marie Gerdes, overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling på Rigshospitalet og professor i arvelige kræftsygdomme ved Københavns Universitet. Det andet indlæg er en præsentation af et beslutningsstøtteværktøj vedr. genmutation (hvor man bl.a. skal beslutte, om man vil have forebyggende behandling), ved Annette Zøylner Klinisk Sygeplejespecialist, Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital.

Prisen er 400,- kr. pr person. Pårørende er velkomne til at deltage.

MBC-gruppen: Arrangementer

MBCgruppen og Kræftens Bekæmpelse i Aalborg holder åbent hus 26. oktober

MBCgruppen og Kræftens Bekæmpelse i Aalborg holder åbent hus 26. oktober

Møde Grethe Dahlquist og Karen Sundbøll, Dansk Brystkræft Organisation, der vil fortælle om Metastatisk Brystkræftgruppe. Du får også lejlighed til at møde og udveksle erfaringer med andre, der har diagnosen metastatisk (uhelbredelig) brystkræft.

MBC: Weekendseminar d. 12-13 november i Skanderborg

MBC: Weekendseminar d. 12-13 november i Skanderborg

Titlen er perspektiver i udredning og behandling af MBC.

Lørdag møder vi ledende overlæge og onkolog, Aalborg Universitetshospital, Charlotte Birkmose Rotbøl, der taler om de sidste 5 års nyheder, og hvad ser vi frem mod af nye behandlingsmuligheder i den kommende tid.

Søndag møder vi Jeanett Kertevig, specialsygeplejerske Vejle Sygehus og fortæller om komplementærbehandling i forbindelse med et kræftforløb.

Pris kr. 1050,00.

DBO's kredse er klar til at møde jer i efteråret

Hvor finder du din lokale DBOkreds?

Hvor finder du din lokale DBOkreds?

Vil du være en del af en af DBO's 9 kredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte kredse på hjemmesiden og på de enkelte kredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL DBO@BRYSTKRÆFT.DK

 

DBOnyt udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

DBOnyt udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold så send det meget gerne til dbo@brystkræft.dk.

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkræft.dk