Brystkræftforeningens Nyhedsbrev December 2023 - Dansk
20. dec 2023
Brystkræftforeningens Nyhedsbrev December 2023
Brystkræftforeningens Nyhedsbrev December 2023

Dette nyhedsbrev er det sidste nyhedsbrev i 2023, og vi vil hermed benytte lejligheden til at sige stor tak til alle vores medlemmer - herunder alle jer som i 2023 valgte at 'gå med' foreningen og støtte vores arbejde. Det er vi meget taknemmelige for. Det betyder meget, at I er med derude, når vi kæmper for, at vi i Danmark ikke sakker bagud, når det gælder behandling af brystkræft og forskning i kræft i det hele taget.

2023 har været et travlt år, som har budt på sorger og glæder. Sorg over de mange kvinder, vi har mistet i år, herunder vores næstformand Camilla Sander. Og glæder, fordi vi i 2023 har oplevet medlemstilgang, interesse for at deltage i vores vigtige kredsarbejde, samt at foreningen bliver 'set'. Vi bliver budt indenfor og får lov at tale de brystkræftramtes sag ansigt til ansigt med politikere på Christiansborg. Man lytter til vores argumenter, som vi også har fået lov at fremføre på landsdækkende medier i den bedste sendetid. Det er meget mere, end vi kunne drømme om!

Lige nu er vi i fuld gang med at forberede 2024, hvor foreningen skal fejre 25 års jubilæum - det sker i forbindelse med Nordisk Congress i september, som Brystkræftforeningen er vært for. Vi håber at se rigtig mange af jer d. 20-22. september i København. Alle er velkomne !

Tilmeldingen til kongres og jubilæumsarrangement er åben på vores hjemmeside - se program og registreringslink her.

Men inden da vi holde årsmøde og generalforsamling d. 9 marts i Sorø, hvor vi håber at se rigtig mange medlemmer. På generalforsamlingen skal vi vælge bestyrelsesmedlemmer og suppleanter, og vi håber at nogle af jer har interesse i at stille op.

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR TIL ALLE - STORT TAK for 2023

Har DU lyst til at være del af Brystkræftforeningens bestyrelse?

Har DU lyst til at være del af Brystkræftforeningens bestyrelse?
Årsmøde 2023

På generalforsamlingen 9. marts 2024 skal der vælges bestyrelsesmedlemmer. Hvis DU har lyst til at være en del af en aktiv og energisk bestyrelse i en forening, som vil gøre en stor forskel for danskere med brystkræft, er der mulighed for at stille op.

Send en mail til kontakt@brystkraeft.dk og fortæl lidt om dig selv og baggrunden for at du vil være med, og tilmeld dig til årsmødet 2024 via linket nedenfor.

Læs mere om Brystkræftforeningen her

 

Tilmelding til Nordic Congress on Breast Cancer 2024 er åben

Tilmelding til Nordic Congress on Breast Cancer 2024 er åben

Kom og være med, når vi samler mere end 150 nordiske kvinder med brystkræft i København fra 20-22. september 2024. Tilmeld dig inden 1. maj 2024 til en early bird pris på 3.000 kr. udover kongressen dækker den jubilæumsarrangement og deltagelse i kongresmiddag lørdag aften. Tag evt. en ledsager med.

Kig ind på kongressiden via linket og check program og priser.

Vi glæder os til at se dig.

Besøg på Christiansborg i december

Besøg på Christiansborg i december

Formand Anja Skjoldorg Hansen og sekretariatsleder Randi Krogsgaard har gennem de sidste måneder udgjort en lille delegation, som har fået foretræde for flere sundhedspolitikere. Vi tilbyder at orientere om Brystkræftforeningens syn på den danske håndtering af nye effektive lægemidler til behandling af kræft. Og der er flere, som har taget imod.

 

Mangler du et par julegaver - så check vores webshop

Mangler du et par julegaver - så check vores webshop

Måske du lige kan nå det! Eller også kan du forkæle dig selv med en nytårsgave.

Vi håber, at rigtig mange finder vej til vores webshop og benytter lejligheden til at købe nogle af de nyttige ting med vores smukke nye logo som f.eks. en fin hoodie til brug her i vintermånederne.

 

 

Flere måder at støtte Brystkræftforeningen på

Direkte donationer

Direkte donationer

Rigtig mange har i år fulgt vores opfordring til at donere kr. 200,- eller mere til at støtte brystkræftsagen. Tusind tak for det!!

Som non-profit organisation skal Brystkræftforeningen årligt bl.a. dokumentere, at mere end 100 mennesker hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen, og som bonus kan vi få momsrefusion.

Hvis du vil støtte os, kan du indbetale på flere måder

  • Via formular på hjemmesiden.
  • Donere på vores Facebook profil
  • Betale via Mobile Pay nr. 25207/mrk. støtte.

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens lokalkredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte lokalkredse på hjemmesiden og på de enkelte lokalkredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Mød Brystkræftforeningens kredse i foråret 2024

Check listen og se, om der er noget for dig

18. januar 2024: Kreds Trekantområdet: AKUT INFLAMATION - KRONISK INFLAMATION - seneste nyt om behandling af Lymfødem

5. februar 2024: Kreds Roskilde: Mindfulness – hvad – hvordan - virker det?

7. februar 2024: Kreds Aarhus: Foredrag om kræft, mad og fysisk aktivitet

22. februar 2024: Kreds Trekantområdet: Brystkræft og behandling anno 2024

18. marts 2024: Kreds Roskilde: Den Gode Søvn

17. april 2024: Kreds Aarhus: Osteopati - lindring af symptomer efter brystkræft

24. april 2024: Kreds Roskilde: Vi besøger ID Lingeri

27 maj 2024: Kreds Fyn: Ladywalk Odense

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL Kontakt@brystkraeft.dk

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen?

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold, så send det meget gerne til kontakt@brystkraeft.dk.

Alle også ikke-medlemmer kan abbonnere på Brystkræftforeningens nyhedsbrev. Får du det ikke allerede, Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

Nordisk Nyhedsbrev: Nordic Breastcancer #5 er udkommet

Nordisk Nyhedsbrev: Nordic Breastcancer #5 er udkommet
Sari Nieminen

Det nordiske nyhedsbrev om brystkræft nr. 5 er udkommet. Læs det via linket og tilmeld dig på selve hjemmesiden, så får du det direkte i din indbakke.

Læs bl.a. historien om hvordan prioritering i screeningsprogrammer kan redde liv. Om hvordan samtaler forbedrer livskvaliteten samt hvordan langvarig eksponering for luftforurening øger risikoen for brystkræft.

Derudover får du indblik i en finsk fotoudstilling af kunstneren Sari Niemenin, der med nøgne torsofotos viser hvor forskelligt, det tager sig ud, når man har fået fjernet et bryst .

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkraeft.dk