BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem

Om Brystkræftforeningen

Brystkræftforeningen er en selvstændig landsdækkende forening, der siden 1999 har arbejdet for, at brystkræftramte i Danmark kan få en hurtig og præcis diagnostik, en specialiseret behandling og en effektiv genoptræning. Alle medlemmer har eller har haft brystkræft eller har fået påvist en genmutation, der giver øget risiko for at få brystkræft.

Medlemsgruppen omfatter ca. 2400 brystkræftramte samt personer med genmutation, der kan medføre en risiko for brystkræft, der er større end i resten af befolkningen. Der er mere end 60.000 personer i Danmark med en brystkræftdiagnose. Hvert år får ca. 5.000 kvinder og 45 mænd diagnosen og 1200 brystkræftramte får tilbagefald (metastaserende brystkræft).

Vi har fejret 20 års jubilæum og har gennem de sidste 20 år udviklet foreningen til at være en kraftfuld organisation, der bliver inddraget og lyttet til, når brystkræft er på dagsordenen i sundhedsvæsenet. Vi er opmærksomme på de udfordringer brystkræftramte i Danmark møder i deres dagligdag, herunder i forbindelse med tilbagevenden til arbejdsmarkedet efter diagnostik og behandling.

Vi har 9 lokalkredse i landet, som varetager den daglige kontakt til lokale medlemmer.

Foreningen hed frem til marts 2023 Dansk Brystkræft Organisation (DBO), hvilket stadig er foreningens sekundære navn. Foreningens primære navn er Brystkræftforeningen og det engelske navn er Danish Breast Cancer Organisation.

Vi oplever, at vores indsats har en effekt og at der er interesse for de medlemsrettede aktiviteter, vi gennemfører hvert år. Fx er der stor tilgang til vores medlemsmøder om senfølger efter behandling for brystkræft, metastaserende brystkræft (tilbagefald) og til vores årsmøde og generalforsamling.

I kolonnen til højre kan du under dokumenter læse om foreningens mission og værdigrundlag, vores mærkesager og finde vores vedtægter. Og du kan møde foreningens bestyrelse.

Du kan også finde informationer om, hvordan du tilmelder dig vores elektroniske nyhedsbrev og hvordan det er muligt at donere pengegaver til foreningen.

 

 

 

 

Databeskyttelse

Læs here om databeskyttelse hos Brystkræftforeningen.

Tilmeld dig Brystkræftforeningens Nyhedsbrev

Brystkrlftforeningen udgiver et nyhedsbrev 11 gange om året direkte i din indbakke.

Du kan tillmelde dig nyhedsbrevet her

close
Søg på dette site