Brystkræftforeningens Nyhedsbrev November 2023 - Dansk
30. nov 2023
Brystkræftforeningens Nyhedsbrev November 2023
Brystkræftforeningens Nyhedsbrev November 2023

November plejer at være en måned, der næsten aldrig vil slutte. Mørke korte dage, kedeligt uspændende vejr og en masse mennesler der langsomt forbereder december. Men ikke i Brystkræftforeningen. Den rejse, vi har indledt i år med kampagner, avisindlæg og interviews, politikermøder mm. er godt i gang og bliver ved med at byde på nye muligheder og udfordringer, som fortsætter ind i årets sidste måned.

Samtidig har der som sædvanligt været aktivitet i foreningen med et kredsseminar i starten af november og et MBC seminar i midten af måneden. Begge dele til stor glæde for deltagerne. Derudover har flere repræsentanter fra Kreds Hovedstaden og Bestyrelsen repræsenteret Brystkræftforeningen på Kræftens Bekæmpelses stand ved Lægedage i Bellacenteret.

Og så har der været julearrangementer i kredsene i slutningen af november - men kig i kalenderen og se, om der er et julearrangement i december nær dig.

I november måned holdt vi også foreningens første webinar i samarbejde med advokat Søren Kroer, og vi åbnede en webshop i samarbejde med hjertegaver.dk. Her kan alle kan købe merchandise med foreningens logo og samtidig yde støtte til foreningens arbejde.

Derudover satte vi gang i de forberedelserne af Nordic Congress on Breast Cancer, som Brystkræftforeningen er vært for i september næste år.

Sidst men ikke mindst: STOR tak til de mange bidragsydere, der har betænkt Brystkræftforeningen med donationer enten via Facebook, hvor flere har oprettet en såkaldt fundraiser, via Mobile Pay og via vores donationsformular på hjemmesiden. Du kan stadig nå at være med på listen over bidragsydere i 2023 - se længere nede i nyhedsbrevet hvordan.

God læsning!

Har DU lyst til at være med i en aktiv og energisk bestyrelse i en forening, som vil gøre en stor forskel for danskere med brystkræft?

Har DU lyst til at være med i en aktiv og energisk bestyrelse i en forening, som vil gøre en stor forskel for danskere med brystkræft?
Kredsseminar 2023

D. 9 marts 2024 afholder Brystkræftforeningen Årsmøde og Generalforsamling i Sorø. På generalforsamlingen skal der genvælges eksisterende bestyrelsesmedlemmer og vælges nye, til erstatning for bestyrelsesmedlemmer, der stopper, samt suppleanter.

Kort fortalt arbejder Brystkræftforeningen i lokalkredse landret over med medlemsarrangementer. På bestyrelsesniveau er der fokus på aktuelle sundhedsmæssige og politiske problemstillinger, som berører brystkræftramte og/eller kræftramte generelt. Foreningen samarbejder med andre kræftforeninger og andre interessenter. Bestyrelsen mødes en gang månedligt - og det veksler mellem online møder og fysiske møder.

Hvis du har lyst til at være med så send en mail til kontakt@brystkraeft.dk og tilmeld dig til årsmødet via linket nedenfor. Der kommer en særlig indkaldelse til Generalforsamlingen i starten af det nye år.

Nordic Congress on Breast Cancer 2024

Nordic Congress on Breast Cancer 2024

Brystkræftforeningen er vært for den 16. Nordic Congress on Breast Cancer (NCBC) d. 20-22 September 2024 i København, hvor vi møder brystkræftforeningerne i de øvrige nordiske lande - Finland, Færøerne, Island, Norge og Sverige. Kongressen bliver afholdt på Hotel Scandic Sydhavnen. Og den 20 September 2024 om aftenen fejrer vi Brystkræftforeningens 25 års jubilæum i den Sorte Diamant (Det Kongelige Bibliotek)

Vi åbner for tilmelding til kogressen i starten af det nye år.

Hold øje med vores kongresside, som du finder via linket.

Kræftramte skal ikke være sundhedssystemets syndebukke.

Kræftramte skal ikke være sundhedssystemets syndebukke.

Det er titlen på en pressemeddelelse Brystkræftforeningen udsendte d. 17.11.23. Baggrunden var, at flere læger problematiserede eksistensen af kræftpakker og behandlingsgarantier inden for kræft. Brystkræftforeningens mener, at man bør indlede en saglig dialog mellem faglige eksperter, de berørte patienter og med sundhedsstyrelsen for bordenden, hvis der er behov for en revurdering af de forløb, de enkelte kræftpakker beskriver. Naturligvis på baggrund af ny evidens, og uden at man ændrer på kræftpatienters rettigheder.

Sundhedsministeren i samråd om godkendelse af nye lægemidler

Sundhedsministeren i samråd om godkendelse af nye lægemidler

Mette Thiesen, (DF) havde kaldt Sundhedsministeren i samråd d. 21. november 2023. Det skete på baggrund af den seneste tids mange medieomtaler af godkendelse af ny medicin til kræftramte.

Flere måder at støtte Brystkræftforeningen på

Direkte donationer

Direkte donationer

Rigtig mange har i år fulgt vores opfordring til at donere kr. 200,- eller mere til at støtte brystkræftsagen. Tusind tak for det!!

Som non-profit organisation skal Brystkræftforeningen årligt bl.a. dokumentere, at mere end 100 mennesker hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen, og som bonus kan vi få momsrefusion.

Hvis du vil støtte os, kan du indbetale på flere måder

  • Via formular på hjemmesiden.
  • Donere på vores Facebook profil
  • Betale via Mobile Pay nr. 25207/mrk. støtte.

Køb Hjertegaver på webshop og støt foreningen

Køb Hjertegaver på webshop og støt foreningen

Brystkræftforeningen har indgået samarbejde med Hjertegaver.dk, som hjælper med at fremstille vores egne personlige hilsner. Vi har egen webshop med forskellige produkter som fx krus, kasketter, t-thirts, badges, paraplyer mm.

Seminarer og kredsaktiviteter

Brystkræftforeningens kredse og bestyrelsen på seminar

Brystkræftforeningens kredse og bestyrelsen på seminar
Byvandring i Roskilde i selskab med Lise Nørgaard

Hvert efterår holder Brystkræftforeningens lokalkredse og bestyrelsen et weekendseminar. Her deler man erfaringer og kommer med ideer til fremtidige aktiviteter landet over og i samarbejde med bestyrelsen. Dette års seminar blev indledt med en god social aktivitet, nemlig to timers byvandring i Roskilde. Herefter stod Marie Baad fra Ingerfair for en workshop om Kredsenes fremtid under overskriften: Hvordan kommer vi igen efter COVID/struktur og opgaver. Maries indledende oplæg karakteriserede og beskrev udviklingen af det det frivillige Danmark gennem generationerne efter besættelsen og frem til nu. Hvordan organisationer fx har udviklet sig fra at være hierakier til nye organiseringsformer. Oplægget lagde op til en del relevante refleksioner, hvilket kan bruges i det videre samlede kredsarbejde. 6 grupper gav ideer til, hvordan Brystkræftforeningen fremadrettet kan profilere sig og arrangere relevante aktiviteter på kreds- og nationalt niveau. Ideer, der danner grobund for det videre arbejde.

MBC seminar: Rum til fri snak om sorg og glæde

MBC seminar: Rum til fri snak om sorg og glæde

25 kvinder var samlet til seminar om metastatisk brystkræft, hvor der var lejlighed til at tale med ligesindede, der ved hvordan det føles af være truet på livet. Seminaret gav rum til fri snak om sorg og glæde, uden at man risikerer at “såre” omgivelserne. Onkolog, professor Anders Bonde Jensen fortalte om aktuelle behandlingsmuligheder, og psykoterapeut/sygeplejerske Gitte Seerup talte om at leve med uhelbredelig og livstruende sygdom.

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens lokalkredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte lokalkredse på hjemmesiden og på de enkelte lokalkredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Mød Brystkræftforeningens kredse i 2023 og foråret 2024

Check listen og se, om der er noget for dig

4. december 2023: Kreds Roskilde - Julearrangement med honningkager og tapas

6. december 2023: Kreds Hovedstaden: Julemøde

7. december 2023: Kreds Nordjylland: Netværkscafé for kvinder med MBC

7. december 2023: Kreds Trekantområdet - Juletapas og hygge

7. december 2023: Kreds MidtVest - Julehygge med god mad og pakkespil

18. januar 2024: Kreds Trekantområdet: AKUT INFLAMATION - KRONISK INFLAMATION - seneste nyt om behandling af Lymfødem

5. februar 2024: Kreds Roskilde: Mindfulness – hvad – hvordan - virker det?

7. februar 2024: Kreds Aarhus: Foredrag om kræft, mad og fysisk aktivitet

22. februar 2024: Kreds Trekantområdet: Brystkræft og behandling anno 2024

18. marts 2024: Kreds Roskilde: Den Gode Søvn

17. april 2024: Kreds Aarhus: Osteopati - lindring af symptomer efter brystkræft

24. april 2024: Kreds Roskilde: Vi besøger ID Lingeri

Telefonlinje til pårørende

Telefonlinje til pårørende

Pårørendetelefonen er et nyt initiativ fra Pårørende i Danmark. Her kan du få en fortrolig samtale – ikke om dén, du er pårørende til, eller dennes diagnose eller problemer, men om dig. Telefonen bemandes af mentorer med lang erfaring i pårørenderollen og er åben tirsdage kl. 10 til 13 og torsdag kl. 16 til 19. Ring på nr. 86864343

 

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL Kontakt@brystkraeft.dk

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen?

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold, så send det meget gerne til kontakt@brystkraeft.dk.

Alle også ikke-medlemmer kan abbonnere på Brystkræftforeningens nyhedsbrev. Får du det ikke allerede, Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

Nordisk Nyhedsbrev: Nordic Breastcancer #4 er udkommet

Nordisk Nyhedsbrev: Nordic Breastcancer #4 er udkommet
Den islandske lyserøde sløjfe anno 2023

Det nordiske nyhedsbrev om brystkræft nr. 4 er udkommet. Læs det via linket og tilmeld dig på selve hjemmesiden, så får du det direkte i din indbakke.

Læs bl.a. historien om hvordan en administrativ fejl fra leverandøren af et kræftlægemiddel skaber usikkerhed for kvinder i behandling.

Derudover kan man læse om, hvordan det internationale symbol på brystkræft den lyserøde sløjfe tegner oktober i de forskellige nordiske lande. I Norge og Island bliver sløjfen fx specialdesignet på ny hvert år.

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkraeft.dk