Brystkræftforeningens Nyhedsbrev April 2023 - Dansk
29. apr 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev April 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev April 2023

April rinder ud, foråret er måske snart for alvor ved at få fat. Det betyder bl.a. at danske politikere forebereder sig på at stille op i et par dage i Allinge på Bornholm. Her vil nogle komme til at debattere sundhed - og behandling i Danmark. Nogle af dem ved Brystkræftforeningens debatter, for vi vil atter i år at stå på Folkemødets scener i juni og tage spørgsmål op, som både er vigtige for os som brystkræftramte, og for borgere med andre sygdomme.

Spørgsmålet om, hvordan vi i et velfærdssamfund som Danmark for alvor kan mærke velfærden, når vi bliver syge og afhængige af vores sundhedsvæsen, trænger sig på. Vi fik en Sundhedsstrukturkommission i slutningen af marts, som 'fordomsfrit' skal se på, hvordan sundhedsvæsenet kan organiseres mere hensigtsmæssigt. Brystkræftforeningen anbefaler kommissionen at tale med mange medarbejdere og brugere af sundhedsvæsenet som baggrund for det bud, de kommer med om et år.

Vi har et godt samarbejde med Danish Breast Cancer Group (DBCG), hvor vi bl.a. er repræsenteret i bestyrelsen. Derudover stiller vi gerne op når DBCG holder seminar og ønsker deltagelse og input fra os. I år er vi inviteret til at diskutere opfølgning efter behandling for primær brystkræft.

Vores søsterorganisation i Oslo har lavet en kampagne, der skal gøre opmærksom på spredning af brystkræft. Som led i kampagnen stod en yngre kvinde model til en statue, man kan se i bybilledet i Oslo. Den yngre kvinde er nu død af sin sygdom, men hun har sat sine spor på en måde, som trods det sørgelige element er til opmuntring for andre.

Læs om dette og meget mere i dette nyhedsbrev.

 

 

 

Mød os d. 15, 16. og 17. juni i Allinge

Mød os d. 15, 16. og 17. juni i Allinge

I år har Brystkræftforeningen anmeldt 3 debatter med titlerne

Er mere medicin vejen til længere levetid?

Er tiden vigtig – når man alligevel skal dø?

Er dine bryster tætte?

Vi har Martin Vith Ankerstjerne som moderator på den første debat og journsalist Paula Larrain på de to andre.

Danish Breast Cancer Group inviterer 15-20 kvinder, der er behandlet for primær brystkræft til seminar

Danish Breast Cancer Group inviterer 15-20 kvinder, der er behandlet for primær brystkræft til seminar

I november i år arrangerer Danish Breast Cancer Group (DBCG) et to-dages seminar, som skal handle om opfølgning efter et primært brystkræftforløb.

På baggrund af et succesfuldt seminar i 2022, hvor Brystkræftforeningen sendte et antal deltagere, inviterer DBCG 15-20 patientrepræsentanter til at være med til at udvikle retningslinjer for, hvordan man i sundhedsvæsenet håndterer opfølgningsforløb for personer, der er behandlet for brystkræft for første gang. Har du lyst til at være med så skriv til ansk@brystkræft.dk snarest

Gentænkning af sundhedsvæsenet

Gentænkning af sundhedsvæsenet

En Sundhedsstrukturkommission skal inden for et år give et 'fordomsfrit' bud på ny organisering af sundhedsvæsenet. En kommission bestående af 9 medlemmer vil varetage denne opgave ledet af Direktør for Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker. Brystkræftforeningen anbefaler, at kommissionen bruger den fornødne tid til at få input fra medarbejderne, og fra de mange borgere, som er afhængige af et velfungerende sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen, der lever op til de krav og behov, et velfærdssamfund som Danmark har.

 

Cecilie stod model til en bronzestatue i Oslo

Cecilie stod model til en bronzestatue i Oslo

Brystkreftforeningen i Norge arbejder, som vi, for at skabe opmærksomhed om brystkræft med spredning (MBC). De har gennemført en kampagne, som er centreret om en statue af en yngre kvinde, der har fået bortopereret det ene bryst. Statuen står i Oslo. Cecilie Flatval, der havde spredning af brystkræft stod model til statuen. Hun døde sidst i april.

DIN historie betyder noget

DIN historie betyder noget

Brystkræftforeningen får tit henvendelser fra journalister fra aviser, radio og tv, der vil høre, om vi kender kender én, de kan interviewe i en bestemt sammenhæng. Det sker fx, når der er ekstra fokus på ventetider på screening, behandling, opfølgning mv.

Formålet med at have en personlig historie i en artikel eller et indslag i radio eller tv, er at understrege, at det er virkelige mennesker, der oplever de ting, der bliver skrevet om i pressen.

Så det betyder noget, når vi kan hjælpe med at finde en, der vil fortælle sin personlige historie.

Forespørgsler lægger vi primært som opslag på vores FaceBookside, og måske også på Twitter, Instagram og Linkedin. Vi beskriver, hvad det er for en person, journalisten søger. Og vi giver journalistens kontaktinformationer, så man kan kontakte journalisten direkte, hvis man har lyst til at lade sig interviewe. På den måde bestemmer man helt selv, om man vil være med og vil offentliggøre sine oplevelser.

Det fungerer tilsyneladende godt - flere journalister har meldt tilbage, at det virker, at gøre det på den måde.

Når studerende skal skrive opgaver, vil de også meget gerne interviewe virkelige mennesker. Vi får henvendelser fra fx psykologistuderende og sygeplejestuderende, som skriver specialer eller opgaver om brystkræft. Her er proceduren den samme, og de studerende får talt med personer, som bidrager til opgaven eller specialet ved at indvie de studerende i egne oplevelser.

Stor tak til alle jer, der indtil nu har bidraget med jeres historier.

Og hermed en opfordring til at holde øje med Facebook. Hvis I vil være med til at belyse et emne på et tidspunkt, så hører vi gerne fra jer.

Donationer til Brystkræftforeningen

Donationer til Brystkræftforeningen

Vi modtager gerne donationer på kr. 200,- eller mere hele året.

Midlerne, vi samler ind, bruger vi til at finansiere vores årsmøde og generalforsamling i marts. Vi skal indsamle midler til forskellige formål for at kunne opretholde vores status som non-profit organisation. Vi skal således hvert år skal dokumentere, at mindst 100 mennesker hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen. Det er det beløb, som giver os mulighed for fortsat at arbejde for brystkræftsagen.

Vi opfordrer derfor alle, der har mulighed for og lyst til det, til at bidrage. I kan indbetale via vores formular på hjemmesiden.

Det er også muligt at oprette en såkaldt Fundraiser på Facebook - og på den måde bidrage til indsamling til Brystkræftoreningen.

 

Mød Brystkræftforeningens kredse i 2023

Check listen og se, om der er noget for dig

11. maj 2023: Kreds Trekantområdet Udflugt til Tørskind Grusgrav - Skulpturpark med Robert Jakobsen og Jean Clareboudt landskabsskulpturer, Egtved

14. maj 2023: Kreds Nordjylland: Yoga for brystkræftramte & Viden om brystkræft

22. maj 2023: Kreds Fyn - Ladywalk Odense

22. maj 2023: Kreds MidtVest: Ladywalk/Agger

22. maj 2023: Kreds Hovedstaden - Ladywalk på Amager 2023

12. september 2023: Kreds Hovedstaden - YOGA aften

18. september 2023: Kreds Roskilde - Senfølgerforeningen fortæller om deres aktiviteter

25. september 2023: Kreds Aarhus: Besøg i Matas

9. oktober 2023: Kreds Aarhus: Bliv klog på Omega 3

21.-22. oktober 2023: MBC seminar i Roskilde

30. oktober 2023: Kreds Roskilde - En ode til kvindeligheden

22. november: Kreds Aarhus: NADA behandling

 

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens kredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte kredse på hjemmesiden og på de enkelte kredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL DBO@BRYSTKRÆFT.DK

 

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen?

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold så send det meget gerne til dbo@brystkræft.dk.

Får du ikke allerede Brystkræftforeningens nyhedsbrev? Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkræft.dk