BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Organisering af sundhedsvæsen gentænkes

Organisering af sundhedsvæsen gentænkes

29. mar 2023

Det sker via Sundhedsstrukturkommissionen

I den sidste uge i marts udpegede Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde medlemmer af den såkaldte Sundhedsstrukturkommission, som i løbet af det næste år skal skal give bud på hvordan, sundhedsvæsenet kan reorganiseres.

Dette tiltag kommer på et tidspunkt, hvor der er stor mediebevågenhed om behandling af kræftpatienter i Danmark. Historier om forsinket brystkræftscreening og for lang tid til start af behandling af brystkræft samt informationer om patienter med tarmkræft, der venter så længe på operation, at de ikke kan opereres, har fået Sundhedsministeren på banen.

Baggrunden for, at Sundhedsstrukturkommissionen er etableret, siger Indenrigs- og Sundhedsministeriet, er, at stadig flere borgere får behov for pleje og behandling, at der er rekrutteringsudfordringer næsten alle steder i sundhedsvæsenet, at der er store forskelle i sundhedstilbud på tværs af landet, og at de nære sundhedstilbud ikke er fulgt med udviklingen i det specialiserede sundhedsvæsen.

Den nye Sundhedsstrukturkommission har fået til opgave fordomsfrit, som det hedder, at udarbejde et beslutningsgrundlag, som opstiller og belyser modeller for, hvordan man kan organisere sundhedsvæsenet i fremtiden.

Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør Jesper Fisker står i spidsen for dette arbejde og de øvrige medlemmer er:

  • Jakob Kjellberg, Professor i sundhedsøkonomi, VIVE
  • Peter Bjerre Mortensen, Professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
  • Dorthe Gylling Crüger, koncerndirektør, Region Hovedstaden
  • Sidsel Vinge, konsulent og tidligere projektchef i Vive og tidligere sundhedschef i Gladsaxe Kommune
  • Mogens Vestergaard, PhD, praktiserende læge og seniorforsker ved Forskningsenheden for almen praksis, Aarhus og Lægefællesskabet Grenå
  • Marie Paldam Folker, centerchef, Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark
  • Søren Skou, tidligere administrerende direktør, A.P. Møller Mærsk
  • Gunnar Bovim, formand for Helsepersonelkommisjonen og rådgiver på Norges teknik-naturvidenskablige Universitet

Brystkræftforeningen vil anbefale og håber, at kommissionens medlemmer, som alle 'svæver over vandene', bruger den fornødne tid til at få input fra medarbejderne i, og de mange borgere som er afhængige af, et velfungerende sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen, der lever op til de krav og behov et velfærdssamfund som Danmark har.

 

 

 

close
Søg på dette site