DBOnyt Februar 2023 - Dansk
28. feb 2023

Velkommen til DBOnyt februar 2023

Velkommen til DBOnyt februar 2023

Vi ses til årsmødet

Vi ses til årsmødet

Vi er på vej ind i forårsmåneden og glæder os til årsmødet og generalforsamling i Kolding om et par uger. Bestyrelsen har et spændende forslag til behandling på generalforsamlingen d.11. marts 2023. Det vedrører muligheden for at udnytte nogle af de testamenterede midler, Dansk Brystkræft Organisation har modtaget, til køb af en ferielejlighed på Bornholm. Formålet er at give medlemmerne mulighed for at leje sig ind og holde ferie på solskinsøen.

På generalforsamlingen skal der også vælges medlemmer til bestyrelsen, og der er plads til flere. Så hvis du har lyst til at deltage i arbejdet i Dansk Brystkræft Organisations bestyrelse og få mulighed for at pleje medlemmernes interesser generelt samt påvirke den sundhedspolitiske dagsorden inden for behandling af brystkræft, hører vi gerne fra dig så snart som muligt. Skriv lidt om dig selv på mail dbo@brystkræft.dk og skriv "bestyrelseskandidat" i emnelinjen, så hører du fra os.

Vi ser også frem til det kommende MBC seminar med YOGA i Middelfart d. 25.3. - der er stadig et par pladser - tilmeld via linket længere nede i nyhedsbrevet.

En arbejdsgruppe i bestyrelsen er i fuld gang med forberedelserne til Folkemødet - der er flere ideer til debatter, som forhåbentlig kan føres ud i livet - så følg med på hjemmesiden og de kommende nyhedsbreve.

Der er også flere spændende kredsarrangementer her i foråret og det er muligt at kontakte repræsentanter for vores nye Kreds Nordjylland via hjemmesiden.

Endelig følger vi op på Medicinrådets behandling af to nye lægemidler til Triple Negativ Brystkræft.

God læsning!

 

Medicinrådet og Tripple Negativ Brystkræft (TNBC)

Medicinrådet og Tripple Negativ Brystkræft (TNBC)

Siden sidste nyhedsbrev er der både positivt og negativt nyt fra Medicinrådet. Rådet har anbefalet et monoklonalt antistof Pembrolizumab til behandling af Triple Negativ Brystkræft i kombination med kemoterapi inden operation. Antistoffet anbefales ikke som opfølgende behandling efter operation

Medicinrådet har desuden afvist at revurdere Sacituzumab Govitecan til behandling af lokalt fremskreden eller metastatisk triple-negativ brystkræft. Lægemidlet blev afvist før jul pga. pris versus forlænget levetid.

Så fik Camilla behandling med nyt lægemiddel

Så fik Camilla behandling med nyt lægemiddel

Både DBO og mange andre medier har fulgt Camillas kamp for at få del i den behandling, som har en dokumenteret effekt på spredning af såkaldt HER2 brystkræft. Derfor var TV2 Kosmopol hurtigt i røret, da det forlød at Medicinrådet nu anbefaler brug af trastuzumab deruxtecan i det danske sundhedsvæsen.

"Jeg synes overordnet set, at det var en fantastisk dag forleden. Vi kunne ikke få armene ned, os der var i målgruppen. Vi er selvfølgelig rigtig glade og meget lettede, men behandlingstiden var alt for lang nogen nåede at dø i mellemtiden," sagde Camilla, næstformand i Dansk Brystkræft Organisations bestyrelse, til TV2 Kosmopol.

Mød YOGAlærer Britt Ziwes til MBC seminar d. 25 marts.

Mød YOGAlærer Britt Ziwes til MBC seminar d. 25 marts.

DER ER STADIG ET PAR PLADSER TIL DIG/JER som vil opleve alletiders YOGA i Middelfart

Britt Ziwes er Hatha Yoga-lærer og har mere end 15 års undervisningserfaring. Britts undervisning er uhøjtidelig, men samtidig med stor respekt og forståelse for yogatraditionen.

Du skal opleve denne hatha flow klasse med Britt Ziwes. Det handler om at skabe balance mellem energi og ro, det maskuline og feminine, yin og yang.Holdet skal øve den fysiske balance samt afbalancere sindet med åndedrættet, og afslutter med en skøn afspænding. Læs mere om Britt Ziwes her.

Det er Dansk Brystkræft Organisations Senfølgergruppe og MBC-gruppe, som i fællesskab tilbyder seminaret i Middelfart d. 25. marts, hvor Professor Anders Bonde Jensen, Aarhus Universitet vil bl.a. tale om sammenhængen mellem de forskellige behandlinger og konkrete senfølger.

 

 

Håndbog om MBC - til alle der har berøring med MBC (Metastatic Breast Cancer)

Håndbog om MBC - til alle der har berøring med MBC (Metastatic Breast Cancer)

Bogen rummer information om brystkræft med spredning og er foreløbig tilgængelig som E-bog her eller den kan downloades i PDF format.

Denne bog handler om MBC, som er en forkortelse af det engelske Metastatic Breast Cancer og henvender sig til alle, der har metastaserende brystkræft inde på livet.

 

Invitation fra dokumentarfestival - se HYPERMOON med 20% rabat

Invitation fra dokumentarfestival - se HYPERMOON med 20% rabat

I år har CPH:DOX særligt en film på programmet, der smukt portrætterer en refleksion over livet med brystkræft. Filmen hedder Hypermoon: Personlig og poetisk film-essay, der ubesværet trækker tråde fra de vilde, unge år i pariserkvarteret Belleville og op til i dag, hvor instruktøren Mia Engberg modtager en besked om brystkræft, der på et øjeblik ændrer hendes liv.

CPH:DOX foregår fra 15-26 marts i København.

Donationer til DBO

Donationer til DBO

Vi modtager gerne donationer á kr. 200,- hele året. Dette for at kunne opretholde vores status som non-profit organisation, hvor vi hvert år skal dokumentere, at mindst 100 mennesker hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen. Det er det beløb, som giver os mulighed for fortsat at arbejde for brystkræftsagen.

Vi opfordrer derfor alle, der har mulighed for og lyst til det, til at bidrage - I kan indbetale via vores formular på hjemmesiden.

Det er også muligt at oprette en såkaldt Fundraiser på Facebook - og på den måde bidrage til indsamling til Dansk Brystkræft Organisation.

 

DBO's kredse er klar til at møde jer i foråret 2023

Hvor finder du din lokale DBOkreds?

Hvor finder du din lokale DBOkreds?

Vil du være en del af en af DBO's kredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte kredse på hjemmesiden og på de enkelte kredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

DBO's kreds Nordjylland er nu en realitet - med base i Aalborg - mød de to initiativtagere her.

 

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL DBO@BRYSTKRÆFT.DK

 

Vil du være medlem af Dansk Brystkræft Organisation?

Du kan melde dig ind i Dansk Brystkræft Organisation på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE DANSK BRYSTKRÆFT ORGANISATIONS KONTONUMMER !

DBOnyt udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

DBOnyt udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold så send det meget gerne til dbo@brystkræft.dk.

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkræft.dk