Nyhedsbrev November 2021 - Dansk
12. nov 2021

Velkommen til Dansk Brystkræft Organisations nyhedsbrev november 2021

Velkommen til Dansk Brystkræft Organisations nyhedsbrev november 2021

Vil du gøre en forskel? - DBO har brug for dig!

Vil du gøre en forskel? - DBO har brug for dig!

Dansk Brystkræft Organisation har plads til nye kræfter i bestyrelsen. Vi søger derfor medlemmer, som vil stille op til generalforsamlingen d. 12. marts 2022 og være med til at tegne DBO fremadrettet. Bestyrelsen har ni medlemmer inklusive formand og næstformand.

Det frivillige bestyrelsesarbejde omfatter udover deltagelse i ca. fem årlige bestyrelsesmøder deltagelse i et eller flere underudvalg efter interesse.

DBO, der er en aktiv medlemsorganisation med målrettede medlemsaktiviteter, følger med i, hvad der sker på brystkræftområdet i Danmark og søger indflydelse dér, hvor det er muligt.

Har du lyst og overskud til at være med, så hører vi gerne fra dig!

Kontakt dbo@brystkraeft.dk med et par ord om dig selv og telefonnummer, så ringer vi tilbage.

 

Vi er taknemmelige for al den støtte, vi modtager

Vi er taknemmelige for al den støtte, vi modtager

DBO er en aktiv medlemsorganisation, som arbejder for mere lighed i behandling over hele landet, adgang til nye behandlinger og flere medlemsaktiviteter. Dette kræver økonomiske ressourcer. Du kan fx støtte som bidragsyder (tidligere støttemedlem) med et bidrag på minimum 200 kr. som du bedes betale inden nytår på reg.nr.: 9570 Kontonr.: 4630577632 mrk. gave. Eller du kan vælge at betænke organisationen med en større donation - læs mere om mulighederne via linket neden for.

Husk at tilmelde dig årsmødet d. 12-13 marts 2022

Husk at tilmelde dig årsmødet d. 12-13 marts 2022

Årsmødet bliver afholdt i Fredericia og årets tema er 'Et liv med brystkræft'. Det er muligt at tage en ledsager med. Og du kan melde dig til allerede nu. Vi glæder os til at se så mange som muligt.

 

 

Kredsseminar i Fredericia

Kredsseminar i Fredericia

Sidste weekend i oktober dannede Hotel Fredericia ramme om årets Kredsseminar. Her mødtes DBO's 9 kredsstyregrupper med DBO's nye bestyrelse. Udover introduktion af de nye bestyrelsesmedlemmer, en lettere ændret Vision og Mission, en sekretariatsfunktion og ny journalist til DBObladet inviteredes kredsmedlemmer til at deltage i et af flere underudvalg. Frederik C. Boll (foto) fra konsulentvirksomheden Ingerfair kom med et inspirerende pust udefra, da han talte om frivillighed, forholdene i frivillige organisationer, og foreningers placering i samfundet. Dette indbød til overvejelser over, hvordan DBO's fremtidige strategi kan tage sig ud.

DBO's Ærespris 2020

DBO's Ærespris 2020

DBO's Ærespris 2020 blev overrakt d. 30 oktober 2021 på Kredsseminaret i Fredericia af tidligere formand Karen Sundbøll. Journalisterne Morten Pihl og Tea Krogh Sørensen modtog prisen for artikelserien ’Det store sundhedssvigt’ i Jyllandsposten om 'Ringstedsagen'. De to prismodtagere fik hver en glasstatuette af den Bornholmske glasartist Svend Holst-Pedersen.

 

 

 

MBC arrangement 3 november

MBC arrangement 3 november

"Danmark er med i foreste linje, når det gælder forskning inden for MBC og Danmark nyder stor respekt internationalt," sagde overlæge Troels Bechmann, da han d. 3 november 2021 holdt foredrag i Vejle om den nyeste forskning og behandling af MBC.

 

 

 

Enhertu anbefales ikke som standardbehandling

Enhertu anbefales ikke som standardbehandling

Medicinrådet anbefalede d. 28 oktober, at lægemidlet Enhertu ikke anvendes som standardbehandling. Enhertu, en behandling til metastaserende HER2+ brystkræft, har i kliniske undersøgelser vist lovende resultater, når det drejer sig om forlænget overlevelse uden sygdomsaktivitet. DBO følger sagen tæt i håbet om, at Medicinrådet inden for overskuelig fremtid vil revurdere Enhertu.

Praktiske informationer

DBO's Sekretariatsfunktion

DBO's Sekretariatsfunktion

Fra 1. november 2021 er Randi Krogsgaard Sekretariatsleder i Dansk Brystkræft Organisation. Hun er tilknyttet 20 timer om ugen på konsulentbasis.

Randi er dermed DBO's primære kontaktperson og kan nås på rakr@brystkraeft.dk og dbo@brystkraeft.dk

 

Velkommen til journalist Charlotte Holst

Velkommen til journalist Charlotte Holst

Charlotte er ny redaktør og journalist på DBObladet, og vil fremover være den, der sørger for at formidle information og historier om DBO tre gange om året.

Find din kreds

Find din kreds

Vil du være en del af en af DBO's 9 kredse, deltage i aktiviteter og debatter og nyde godt af det sociale fællesskab?

Så kig ind på hjemmesiden for din lokale kreds via nedenstående links.

Kreds Fyn

Kreds Hovedstaden

Kreds Midtvest

Kreds Roskilde

Kreds Sydsjælland

Kreds Sønderjylland

Kreds Trekantområdet

Kreds Vendsyssel

Kreds Aarhus

Kalender

Kalender

Dansk Brystkræft Organisation har mange arrangementer året rundt. Hver af de 9 lokalkredse byder på flere arrangementer om året og landsorganisationen arrangerer seminarer inden for specifikke emner forår og efterår. Dertil kommer årsmødet i marts måned.

Nyhedsbrevet udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Deadline for materiale til næste måneds nyhedsbrev er d. 25. i måneden.

Har du forslag til indhold så send det meget gerne til dbo@brystkraeft.dk.

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard