BrystkræftforeningenForsidenBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt BrystkræftforeningenBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem

Kreds Aarhus

Kreds Aarhus er for dig, der har eller har haft brystkræft. Vi arrangerer blandt andet foredrag om emner, der vedrører brystkræft og livet efter diagnosen. Emnerne kan være behandling, kost, træning, lymfødem, motion, angst og livsglæde. I samværet er der plads til både glæde og latter, alvor og bekymring.

Kreds Aarhus holder til i MarselisborgCentret, Evald Krogs Gade 9, 8000 Aarhus C.

Der er gode og gratis parkeringsforhold. Husk registrering af nummerplade.

 

Lokale arrangementer

DBO-kreds Aarhus har eksisteret i en del år og har afholdt mange arrangementer for kredsmedlemmerne. Som led i arrangementerne behandler vi mange forskellige emner, der har relation til brystkræft.

Har du ideer til emner vi kan tage op er du velkommen til at kontakte os.

Se vores arrangementer neden for.

Afholdte arrangementer

Senfølger efter brystkræft - en aften med professor, overlæge Ph.d Anders Bonde Jensen

Mandag den 24. april 2023 havde DBO-kreds Aarhus en spændende aften med professor, overlæge Ph.d Anders Bonde Jensen.

Senfølger efter behandling for brystkræft viser sig et stykke tid eller flere år efter, at kræftbehandlingen er afsluttet. For mange bliver senfølgerne kroniske med både fysiske og psykiske problemer, som kan være meget invaliderende i hverdagen.

Bedre teknikker inden for operation og stråleterapi samt bedre og længere behandling med kemoterapi og antihormoner betyder også for mange kvinder flere bivirkinger og senfølger efter operation for brystkræft.

Vi blev informeret om de forskellige bivirkninger og senfølger som f.eks. smerter, træthed, angst, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, neuropati og føleforstyrrelser. De muligheder, man kan bruge som hjælp til en bedre hverdag, kan være sund mad, bedre søvn, motion og fysisk træning.

En god og informativ aften.

En aften med fysioterapeut Anne Houmann

Den 07. februar 23 havde DBO-kreds Aarhus en aften med fysioterapeut Anne Houmann, som fra 2013 -2021 har arbejdet som lymfødemterapeut på lymfødemklinikken på AUH.

Hun fortalte om, hvad lymfødem er, hvorfor det opstår og hvilke tegn, man skal være opmærksom på. Hun informerede om de behandlingsmuligheder, man har på nuværende tidspunkt, og jo hurtigere man får lymfødemet under kontrol, jo bedre bliver resultatet af behandlingen. Det vigtigste er kompression, og dernæst er der nogle andre tiltag, som øvelser og lymfedrænage, man selv kan udføre efter instruktion af en fysio/lymfeterapeut.

Hun medbragte de sidste nye hjælpemidler inden for kompression i form af armstrømper og handsker og demonstrerede anvendelsen af dem. Der er for et par år siden kommet nogle nye og tyndere armstrømper, som er mere behagelige at have på og det ser ud til, at der er fremover også er nye tiltag på vej med hensyn til lymfødembehandling.

En rigtig god og informativ aften.

Cannabis-medicin til lindring af smerte og andre symptomer

Tirsdag den 24. maj havde PROPA Østjylland i samarbejde DBO-kreds Aarhus en spændende aften med Peter Christian Leutscher, professor og forskningschef på Center for Klinisk Forskning, Regionshospital Nordjylland og Aalborg Universitetshospital.

Vi blev bl.a. introduceret for ”Det endocannabinoide system”, som virker som en bremse i forhold til en række funktioner i kroppen, f.eks. smerte, appetit, humør og hukommelse. Desuden forskellen mellem THC og CBD cannabis. Det er vigtigt, at det gives under kyndig vejledning – og udgangspunktet er ”Start low, go slow”. Cannabis er ikke første valg, det er enten erstatning eller supplement til traditionel medicin.

Der er 2 typer af cannabismedicin: Cannabis-baseret medicin og Medicinsk cannabis. Siden 2018 har Medicinsk cannabis været med i en forsøgsordning, og der forskes meget i cannabismedicin til lindring af smerte og andre symptomer

Kræft, kærlighed og samliv

Torsdag den 21. april 2022 havde DBO-kreds Aarhus en spændende aften med Susanne Duus, rådgiver, sygeplejerske og master i sexologi. Vi fik mange spændende bud på, hvordan man kan pleje sine relationer til andre, når man rammes af en alvorlig eller kronisk sygdom. I sådanne situationer har man oftest ikke det store overskud, og det kan nemt skabe usikkerhed, sætte en masse tanker i gang og være stor kilde til frustration, hvis samlivet ikke fungerer. Oftest håndterer mænd og kvinder sygdom forskelligt.

En aften om komplementær medicin

Torsdag den 10. februar havde DBO-kreds Aarhus et arrangement med Jeanett Kertevig, som er onkologisk sygeplejerske og har en videregående uddannelse i komplementær medicin.

Jeanett Kertevig arbejder på Vejle onkologisk ambulatorium, hvor hun guider og vejleder patienter og kolleger. Udgangspunktet er, at komplementær/alternativ behandling skal gøre noget godt for ens krop, og at man skal følge sin mavefornemmelse og finde det, der er godt for lige præcis en selv.

Kost, motion og søvn er vigtige parametre for kroppen. Alle 3 ting er vigtige for ens velbefindende. Især middelhavskost er godt for kroppen. Det er vigtigt at få de rigtige antioxidanter gennem kosten, vigtigt at få søvn, og fysisk aktivitet er sundhedsfremmende og forebygger en lang række sygdomme.

I DBO blad nr. 61 (oktober 2020), side 24-26, er en spændende artikel om Jeanett Kertevig

En aften med zoneterapeut Bente Brodie

Torsdag den 11. november 2021 havde DBO-kreds Aarhus i samarbejde med Kræfter til Kræft en aften med zoneterapeut Bente Brodie.

Bente Brodie er uddannet zoneterapeut i 2002 og har selv været igennem et kræftforløb, der har givet hende indblik i, hvordan kræftforløb kan være, og hvilke gener og ubehag, der kan ramme en. Vi fik beskrevet, hvad zoneterapi er, og hvad zoneterapi gør ved ens krop. Zoneterapiens kendte positive reaktioner blev gennemgået, og det blev understreget, at zoneterapi alene ikke kan helbrede kræft. Det er vigtigt at kende sin krop.

Bente Brodie gennemgik også kort kranio-sakral terapi, ansigts zoneterapi og nada øreakupunktur, der også er en del af hendes behandlingstilbud.

Slip livet løs - en aften med sognepræst og sygehuspræst Preben Kok

DBO-kreds Aarhus og Prostatakræftforeningen PROPA i Østjylland oplevede tirsdag den 21. september en spændende og inspirerende aften med sognepræst og sygehuspræst Preben Kok.

Preben Kok har i mange år arbejdet sammen med psykologer, der arbejder med det, man er bevidst om og magter, mens Preben Kok arbejder med det, man ikke magter. Vi har en urealistisk forestilling om hvor meget styr, vi kan have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af en skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten.

Angst er ofte udtryk for, at man har en evne, man ikke bruger. F.eks. er positiv tænkning den mest angstfremkommende faktor. Fjern positiv tænkning – og få angsten væk. Man vil ikke give op, og man vil ikke have selvmedlidenhed. Det er angstfremkaldende.

I løbet af aftenen blev vi præsenteret for mange eksempler på magtgrænser, skyldfølelser, stress, udbrændthed m.m. En virkelig spændende og tankevækkende aften.

Bryster hele livet – En aften med radiograf Jonna Yde og forfatter til bogen ”Bryster hele livet”

Onsdag den 27. oktober 2021 havde DBO-kreds Aarhus et arrangement med Jonna Yde – radiograf og forfatter til bogen ”Bryster hele livet”.

Ud fra tilgangen: ”Ingen bryster skal have kræft – stop kræften, før den starter”, blev de forskellige undersøgelsestilbud for brystdiagnostik gennemgået. Tæt brystvæv var aftenens hovedemne, og der blev sat fokus på, at i Danmark får kvinder ikke at vide, hvis de har tæt brystkræft. Det er sværere at se en tumor, jo tættere brystvæv er.

Forskellen på almindelig screeningsmammografi og klinisk mammografi blev gennemgået. Vi fik desuden en indsigt i forskellen og effekten af de forskellige scanningsmetoder.

Alt i alt en utrolig spændende og informativ aften.

Kredse

Mød os på Facebook

Kræftrådgivningen i Aarhus

Kræftrådgivningen har tilbud til alle, der er berørt af kræft.
Du behøver ikke at bestille tid for at møde op.

Kræftrådgivningen
Palle Juul-Jensens Boulevard 230
8200 Aarhus N
Tlf.: 86 19 88 11
Email: aarhus@cancer.dk

Åben rådgivning
Man-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-18 og fredag kl. 10-13.

Huset er åbent
Man-, tirs- og torsdag kl. 10-18, onsdag kl. 10-16 og fredag kl. 10-13.

Telefontid
Man-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-18 og fredag kl. 10-13

Senfølger

Husk, Senfølgernetværksgruppen mødes anden tirsdag i hver måned kl. 17-19 på Kræftrådgivningen, Palle Juul-Jensens Boulevard 230, 8200 Aarhus N.

close
Søg på dette site