
Kredsarrangement Roskilde
Vi mødes 3 mandage henholdsvis forår og efterår kl. 19-21, medmindre andet annonceres.
Hvis ikke andet er nævnt, foregår møderne hos
Kræftens Bekæmpelse: Gormsvej 15, Roskilde.
Roskilde
Roskilde
Roskilde
Roskilde
Roskilde
Vindinge boldklub i Roskilde starter et motionshold for brystopererede kvinder i januar måned 2025.
Syddansk Universitet har forsket i motions fitness/fodbold i mange år og resultaterne er helt klare. Alle har effekt af træningen og især cancerpatienter.
Jakob Bay står for træningen. Han er uddannet DBU A-licens træner og arbejder til hverdag på SUH Roskilde sygehus som operationssygeplejerske. Jakob har haft holdtræning med prostata cancerpatienter i 5 år.
Hvert år bliver der opereret ca 800 kvinder for brystcancer på operationsgangen i Roskilde. Den ansvarlige ledende overlæge for brystkirurgien på Roskilde sygehus vil være en del af det samlede team omkring holdet.
Forskning viser på alle måder, at der er en rigtig god effekt af boldspil. At være en del af et hold med motions fitness har en kæmpe social værdi.
Træningen er tilrettelagt så alle kan være med. Det er ingen forudsætning, at man har gået til sport tidligere. Alle får udbytte af træningen, uanset hvilket niveau man starter på.
Der er ingen krav til udstyr ( fodboldstøvler mm ). Træningstøj og fodtøj efter vejret.
Fodboldtræning for utrænede kvinder leder til:
Langtidseffekter af fodboldtræning for kvinder:
Planen er at holdet skal være på 15-20 deltagere.
Træning hver torsdag kl 9.00 - 9.55
Der er mulighed for bad og omklædning efter træning.
Træningen foregår i Vindinge boldklub, Sandvejen 28, 4000 Roskilde.
Tilmelding :
I tilmelder jer til prøvetræning på mail til Jakob Bay: indover@outlook.dk
Efter de to første prøvetræninger er prisen 600.- for resten af foråret frem til uge 26.
Det var overskriften på et arrangement i Roskilde d. 2. oktober.
5 forskere fra Århus Universitetshospital fortalte om deres arbejde
Der er et stort ”videnshul”, bl.a. hvad angår sammenhængen mellem vægttab i forbindelse med behandling med antihormoner, og det arbejder de målrettet med at udfylde.
Der er ikke mange tilbud til kvinder med kronisk kræft som retter sig mod det at leve med overvægt. Derfor er der igangsat et forsøg kaldet FEMA, der undersøger om fysisk aktivitet kan forbedre metabolisk sundhed og blive en del af behandlingen for patienter med metastatisk brystkræft. Træning i sig selv nedsætter risiko for tilbagefald for alle patienter med kræft, og derfor kan det altid anbefales. Håbet er, at forsøget vil være et værktøj i behandlingen af brystkræft blandt kvinder, der lever med overvægt.
En forsker havde fokus på kommunikation og hvor der er brug for livsstilsinterventioner.
Perspektivet i undersøgelsen er, at der er ikke én måde at gøre det på, men at det er vigtigt at inddrage spørgsmål om (over)vægt og kost for alle patienter på en måde, der tager hensyn til den enkelte. Målgruppen er også enige om, at det er vigtigt at inddrage pårørende, når der er tale om større livsstilsændringer.
Læs hele referatet på foreningens nyhedsbrev oktober 2024:
https://brystkraeftforeningen.dk/nyhedsbreve/brystkraeftforeningens-nyhedsbrev-oktober-2024
Det var overskriften for foreningens besøg på Hospice Sjælland, Trekroner v. Roskilde d. 9.9.
Hospicepræst Christina Christensen gav et engageret indblik i livet på Hospice. Her ved alle, at vi lever på "lånt tid", og det kan give en opmærksomhed på, at tiden er dyrebar.Vi skal bruge den så godt som muligt. Det er stedets målsætning, at yde "aktiv livshjælp".
Hospice er til patienter med specialiserede palliative behov, og 20% af de indlagte patienter bliver udskrevet efter endt udredning. Gennemsnitsindlæggelsen er 16 dage, men en del er der kortere, og nogle længere.
Behandlingen som tilbydes, er harpespiller/musik, god mad og fysieterapi. Personalets vigtigste opgave er at hjælpe med den totale smerte, så det er både de fysiske. de psykiske, de sociale og de åndeligt/eksistentielle behov, som tilgodeses. Præsten taler med alle, som er interesserede og også familier med andre religiøse tilhørsforhold kan få en samtale.
Det er mange kræftpatienter, som indlægges, men også patienter med andre sygdomme kan få plads. Man kan ikke skrives op, og det vurderes hver gang, hvem der aktuelt har mest behov. Der er 16 pladser på stedet, så der er jævnlig udskiftning.
Mange kan tænke, at Hospice er et trist sted, men dejligt at besøge et sted, hvor der er fokus på livet, og at der gøres noget for at både patienter og pårørende skal have det så godt som muligt.