Brystkræftforeningens Nyhedsbrev Maj 2023 - Dansk
30. maj 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev Maj 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev Maj 2023

Maj måned bød på stor medieaktivitet, primært på grund af at Regeringen d. 23. maj annoncerede en stor ny sundhedspakke indeholdende en ny kræftplan V.

Baggrunden for dette intitiativ er, at sundhedsvæsenet har haft store vanskeligheder ved at overholde tiderne i kræftpakkerne, specifikt på brystkræftområdet. Dertil kom sagen fra onkologisk afdeling på Århus Universitetshospital vedrørende behandling af tarmkræft.

Brystkræftforeningen stiller gerne op, når medierne ringer og både før og efter Regeringens pressemøde glødede telefonerne med anmodninger om interview fra TV, Radio og aviser.

Dette nyhedsbrev har derfor fokus på Sundhedspakken og Brystkræftforeningens udtalelser til medierne. Alt i alt er dette en god optakt til Folkemødets debatter.

I maj lancerede Medicinske Tidsskrifter i samarbejde med Brystkræftforeningen et digitalt Nordisk Nyhedsbrev, som vi indledningsvis udsender fra Danmark, men så vidt muligt med artikler om brystkræftforeningerne og behandling af brystkræft i de nordiske lande. Man tilmelder sig nyhedsbrevet på nyhedsbrevets forside på dette link https://nordicbreastcancer.com/da/.

Og så glæder vi os til Folkemødet! Se programmet her og læs om, hvordan det gik, i næste nyhedsbrev.

God læselyst!

 

 

 

Regeringen lancerer sundhedspakke og en kræftplan V

Regeringen lancerer sundhedspakke og en kræftplan V

Regeringen præsenterede d. 23 maj på et pressemøde på Rigshospitalet en ny sundhedspakke med fokus på kræftbehandling i Danmark.

På pressemødet blev nye kræftbehandlinger og medicin mod kræft ikke nævnt. Det er der ellers rigtig god grund til, for Danmark halter gevaldigt efter, når det drejer sig om at indføre nye behandlinger, herunder immunterapi og kræftmedicin. Brystkræftforeningens holdning er, at vi i Danmark er for dårlige og for langsomme, når det gælder ibrugtagning af ny medicin.

En tirsdag på TV

En tirsdag på TV

Tirsdag d. 23 maj måtte Brystkræftforeningens formand Anja Skjoldborg Hansen lægge alt andet til side for at stille op til flere TV interview. Her blev der god lejlighed til at markere Brystkræftforeningens holdning til kræftbehandling i Danmark. "Der skal flere penge på bordet til at tage nye typer af behandling og ny medicin i brug, ikke blot indenfor brystkræft, men indenfor alle kræftområder," sagde Anja bl.a.

Kreds Hovedstaden fik sammen med formand Anja Skjoldborg massiv eksponering

Kreds Hovedstaden fik sammen med formand Anja Skjoldborg massiv eksponering

Kreds Hovedstaden havde egentlig bare tænkt sig at gå Ladywalk på Amager, som de plejer. Men det blev en anderledes Lady Walk, for hele landet fulgte med, da de mødtes med formand Anja Skjoldborg Hansen i en have på Amager for at forberede sig til gåturen. For med i haven og på gåturen deltog journalist og kamerafører fra DR nyheder for at høre Brystkræftforeningens holdning til, at ventetider på behandling ikke bliver overholdt.

Nordisk Nyhedsbrev har set dagens lys

Nordisk Nyhedsbrev har set dagens lys

Brystkræftforeningerne i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og på Færøerne har regelmæssige online møder for at opdatere hinanden på, hvad der sker i de nordiske lande på brystkræftområdet. For at andre også kan få glæde af dette samarbejde, har Brystkræftforeningen indledt et samarbejde med Medicinske Tidsskrifter om at udsende et regelmæssigt nyhedsbrev, som behandler emner af fælles interesse.

Alle kan abonnere på nyhedsbrevet og man tilmelder sig på nyhedsbrevets forside i boksen th.

Dagbog fra Trekanten

Dagbog fra Trekanten

Kreds Trekantområdet har skrevet dagbog fra deres velbesøgte arrangementer i foråret 2023.

 

 

 

DIN historie betyder noget

DIN historie betyder noget

Brystkræftforeningen får tit henvendelser fra journalister fra aviser, radio og tv, der vil høre, om vi kender kender én, de kan interviewe i en bestemt sammenhæng. Det sker fx, når der er ekstra fokus på ventetider på screening, behandling, opfølgning mv.

Formålet med at have en personlig historie i en artikel eller et indslag i radio eller tv, er at understrege, at det er virkelige mennesker, der oplever de ting, der bliver skrevet om i pressen.

Så det betyder noget, når vi kan hjælpe med at finde en, der vil fortælle sin personlige historie.

Forespørgsler lægger vi primært som opslag på vores FaceBookside, og måske også på Twitter, Instagram og Linkedin. Vi beskriver, hvad det er for en person, journalisten søger. Og vi giver journalistens kontaktinformationer, så man kan kontakte journalisten direkte, hvis man har lyst til at lade sig interviewe. På den måde bestemmer man helt selv, om man vil være med og vil offentliggøre sine oplevelser.

Det fungerer tilsyneladende godt - flere journalister har meldt tilbage, at det virker, at gøre det på den måde.

Når studerende skal skrive opgaver, vil de også meget gerne interviewe virkelige mennesker. Vi får henvendelser fra fx psykologistuderende og sygeplejestuderende, som skriver specialer eller opgaver om brystkræft. Her er proceduren den samme, og de studerende får talt med personer, som bidrager til opgaven eller specialet ved at indvie de studerende i egne oplevelser.

Stor tak til alle jer, der indtil nu har bidraget med jeres historier.

Og hermed en opfordring til at holde øje med Facebook. Hvis I vil være med til at belyse et emne på et tidspunkt, så hører vi gerne fra jer.

Donationer til Brystkræftforeningen

Donationer til Brystkræftforeningen

Vi modtager gerne donationer på kr. 200,- eller mere hele året.

Midlerne, vi samler ind, bruger vi til at finansiere vores årsmøde og generalforsamling i marts. Vi skal indsamle midler til forskellige formål for at kunne opretholde vores status som non-profit organisation. Vi skal således hvert år skal dokumentere, at mindst 100 mennesker hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen. Det er det beløb, som giver os mulighed for fortsat at arbejde for brystkræftsagen.

Vi opfordrer derfor alle, der har mulighed for og lyst til det, til at bidrage. I kan indbetale via vores formular på hjemmesiden.

Det er også muligt at donere eller oprette en såkaldt Fundraiser på Facebook - og på den måde bidrage til indsamling til Brystkræftoreningen.

 

Mød Brystkræftforeningens kredse i 2023

Check listen og se, om der er noget for dig

21. juni 2023: Kreds Sydsjælland: - sommerhygge - walk and talk

7. september 2023: Kreds Midtvest: Wellness aften i SydThy kurbad

12. september 2023: Kreds Hovedstaden - YOGA aften

18. september 2023: Kreds Roskilde - Senfølgerforeningen fortæller om deres aktiviteter

25. september 2023: Kreds Trekantområdet: Projekt Ren Natur

25. september 2023: Kreds Aarhus: Besøg i Matas

26. september 2023: Kreds Trekantområdet: Senfølgeklinikken for kræftoverlevere

9. oktober 2023: Kreds Aarhus: Bliv klog på Omega 3

21.-22. oktober 2023: MBC seminar i Roskilde

30. oktober 2023: Kreds Roskilde: En ode til kvindeligheden

8. november 2023: Kreds Trekantonmrådet: Frygt for tilbagefald

18.-19. november MBC arrangement i Roskilde

22. november: Kreds Aarhus: NADA behandling

4. december 2023: Kreds Roskilde: Julearrangement med honningkager og tapas

7. december 2023: Kreds Trekantområdet: Juletapas og hygge

 

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens kredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte kredse på hjemmesiden og på de enkelte kredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL Kontakt@BRYSTKRÆFT.DK

 

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen?

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold, så send det meget gerne til kontakt@brystkræft.dk.

Får du ikke allerede Brystkræftforeningens nyhedsbrev? Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkræft.dk