Brystkræftforeningens Nyhedsbrev August 2023 - Dansk
30. aug 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev August 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev August 2023

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev er tilbage efter efter et par sommermåneder, der dels har været præget af ferie og dels af vores kampagne "Givostid" på X og Facebook.

Kampagnen består af 5 små film med pårørende til brystkræftramte. En mor, en ægtefælle, en søster, en datter og en søn. Kampagnen er målrettet meningsdannere og politikere, og de enkelte videoer er blevet set og delt af mange.

De to videoer med henholdsvis en søn August (foto) og en datter, Ninna, har fået flest reaktioner. Videoen med August blev vist 74.566 gange og videretweetet 742 gange. Ninnas video blev vist 63.223 gange og videretweetet 596 gange.

"GivOsTid" kampagnen fortsætter august ud og overlappes af en ny videokampagne, der viser de mødre, søstre, ægtefæller og døtre, som de pårørende gerne vil have mere tid med. Denne kampagne er produceret i samarbejde med Novartis og har titlen "Livet er for smukt" og består af seks interview med kvinder, der har brystkræft med spredning i kroppen. Vi lancerede kampagnen d. 28. august, og den vil blive vist på Facebook, Instagram og Linkedin i september måned. Vi opfordrer alle til at dele vores kampagneopslag, så videoerne kommer så langt ud som muligt.

Ellers er foreningen godt i gang med at gøre oktobernummeret af magasinet Brystkræft færdigt. Det indeholder bl.a. information om årsmødet i 2024 og et tilbageblik på årets Folkemøde i Allinge på Bornholm. Flere af deltagerne i vores debatter er blevet interviewet.

God læsning!

 

 

Brystkræftforeningen siger stor TAK

Brystkræftforeningen siger stor TAK

Brystkræftforeningen takker for at et medlem har valgt at opfordre deltagere ved hendes bisættelse til at betænke foreningen.

Dette er en stor hjælp for en non-profit forening som Brystkræftforeningen, som er afhængig af at søge midler hvert år, for at kunne eksistere og varetage brystkræftramtes interesser fuldt ud.

For at vi kan godkendes som indsamler og opnå momskompensation efter ansøgning, er der krav om, at vi selv kan indsamle midler hvert år svarende til, at 100 mennesker hver donerer minimum 200 kr. Vi benytter derfor lejligheden til at opfordre til, at man betænker Brystkræftforeningen inden 31.12. 2023 enten ved at donere på vores Facebookside, oprette en indsamling på Facebook eller donerer via STØT-knappen på vores hjemmeside.

På forhånd tak!

Livet er for smukt - om brystkræft med spredning i kroppen

Livet er for smukt - om brystkræft med spredning i kroppen

Brystkræftforeningen lancerede 28 august en kampagne med titlen Livet er for smukt - om brystkræft med spredning.

I Danmark lever flere tusinde kvinder med brystkræft, der har spredt sig i kroppen. Brystkræft, der har spredt sig, kan behandles, men ikke helbredes.

Vi hører sjældent om sygdommen og de mange kvinder, der har brystkræft med spredning. De møder sjældent hinanden, og de er vidt forskellige. Er man er ramt af brystkræft med spredning, kan man derfor nemt føle sig alene.

I Brystkræftforeningen ønsker vi at give alle kvinder med brystkræft en mulighed for fællesskab. Vi har derfor lanceret en videokampagne om det liv, kvinder, der har brystkræft med spredning, lever. Kampagnen er produceret i samarbejde med Novartis Danmark.

Kampagnen er bygget op af små videoer med seks kvinder, der fortæller om livet med spredning af brystkræft. Disse videoer publicerer vi i september på Facebook, Instagram og Linkedin.

På vores kampagneside ligger en længere version af hver af videoerne.

PODCAST om diagnose og behandling af brystkræft

PODCAST om diagnose og behandling af brystkræft

Brystkræftforeningen prøver noget nyt og producerer informative podcasts!

 

 

FDA og tæt brystvæv

FDA og tæt brystvæv

Kvinder med tæt brystvæv har mere end 4 gange øget risiko for at få brystkræft end andre og mindre end 50% chance for, at knuden opdages ved mammografi.

Derimod kan en mammografi vise, at man har tæt brystvæv, men danske kvinder bliver ikke oplyst om evt. tæt brystvæv.

Det betyder, at de kvinder, der har tæt brystvæv. ikke får at vide, at de skal være ekstra opmærksomme.

I USA har man et andet syn på den sag.

 

Har vi ret til brystvortetatoveringer?

Har vi ret til brystvortetatoveringer?

Brystkræftforeningen har sammen med Kræftens Bekæmpelse skrevet til Plastikkirurgisk afdeling på Rigshospitalet for at høre, om det kunne være rigtigt, at man dér har sparet tatoveringen af brystvorten væk efter rekonstruktion. Det var det.

Det vil betyde, at kvinder, der får fjernet og rekonstrueret deres bryst, vil stå tilbage med 'barbiebryster', hvis ikke de selv betaler en tatovering til 5-6000 kr.

DRP4 bragte historien.

DIN historie betyder noget

DIN historie betyder noget

Brystkræftforeningen får tit henvendelser fra journalister fra aviser, radio og tv, der vil høre, om vi kender kender én, de kan interviewe i en bestemt sammenhæng. Det sker fx, når der er ekstra fokus på ventetider på screening, behandling, opfølgning mv.

Formålet med at have en personlig historie i en artikel eller et indslag i radio eller tv, er at understrege, at det er virkelige mennesker, der oplever de ting, der bliver skrevet om i pressen.

Så det betyder noget, når vi kan hjælpe med at finde en, der vil fortælle sin personlige historie.

Forespørgsler lægger vi primært som opslag på vores FaceBookside, og måske også på Twitter, Instagram og Linkedin. Vi beskriver, hvad det er for en person, journalisten søger. Og vi giver journalistens kontaktinformationer, så man kan kontakte journalisten direkte, hvis man har lyst til at lade sig interviewe. På den måde bestemmer man helt selv, om man vil være med og vil offentliggøre sine oplevelser.

Det fungerer tilsyneladende godt - flere journalister har meldt tilbage, at det virker, at gøre det på den måde.

Når studerende skal skrive opgaver, vil de også meget gerne interviewe virkelige mennesker. Vi får henvendelser fra fx psykologistuderende og sygeplejestuderende, som skriver specialer eller opgaver om brystkræft. Her er proceduren den samme, og de studerende får talt med personer, som bidrager til opgaven eller specialet ved at indvie de studerende i egne oplevelser.

Stor tak til alle jer, der indtil nu har bidraget med jeres historier.

Og hermed en opfordring til at holde øje med Facebook. Hvis I vil være med til at belyse et emne på et tidspunkt, så hører vi gerne fra jer.

Mød Brystkræftforeningens kredse i 2023

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens lokalkredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte lokalkredse på hjemmesiden og på de enkelte lokalkredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL Kontakt@BRYSTKRÆFT.DK

 

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen?

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold, så send det meget gerne til kontakt@brystkræft.dk.

Får du ikke allerede Brystkræftforeningens nyhedsbrev? Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

 

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkraeft.dk