Brystkræftforeningens Nyhedsbrev Juni 2024 - Dansk
28. jun 2024

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev Juni 2024

Brystkræftforeningens Nyhedsbrev Juni 2024

Juni måned stod i Folkemødets tegn. Det fandt sted fra 13.-15. juni i Allinge og Brystkræftforeningen havde sendt en delegation på 6 personer. Formand Anja Skjoldborg Hansen var inviteret til at deltage i flere debatter og lukkede møder, og Mette Gammelgaard fra bestyrelsen fløj over lørdag d. 15. for at deltage i en debat.

Brystkræftforeningen havde sin egen event d. 14. om eftermiddagen, hvor Birgit Arentoft og Grethe Dahlquist deltog sammen med Heidi Bach Jacobsen, som vi havde inviteret til at deltage, og som derudover deltog i en samtale om brystkræft med spredning tidligere på dagen.

De tre bestyrelsesmedlemmer Hanne Heiberg, Birgit Arentoft og Grethe Dahlquist passede desuden på en fælles stand for patientforeningerne hos Kræftens Bekæmpelse og afholdt et 'Find en knude' event, hvor folk kom og prøvede at mærke sig frem til knuder i brystmodeller.

Udover Folkemødet bød juni bød også på et par nyheder vedrørende anvendelse af kunstig intelligens ved screening for brystkræft, samt muligheden for at genskabe følelsen i et rekonstrueret bryst - en nyhed Brystkræftforeningen fik lov at kommentere på.

Vi ønsker alle vores læsere en god sommer

Næste nummer af Brystkræftforeningens Nyhedsbrev udkommer i august.

Røgeriets debattelt d. 14. juni: Tre kvinder fortæller om at leve med metastatisk brystkræft

Røgeriets debattelt d. 14. juni: Tre kvinder fortæller om at leve med metastatisk brystkræft

Brystkræftforeningen arbejder kontinuerligt på at udbrede kendskabet til brystkræft med spredning, også kaldet metastatisk brystkræft eller MBC. På de to foregående folkemøder i 2022 og 2023 arrangerede foreningen debatter om adgang til nye lægemidler. I år tonede vi dette lidt ned og fokuserede i stedet på de kvinder, der lever med spredning af deres sygdom. Vi havde lejet en plads i Røgeriets Debattelt til formålet og fik produceret en lille video om emnet.

Kræftens Bekæmpelses stand: Find en knude

Kræftens Bekæmpelses stand: Find en knude

I 2023 arrangerede Brystkræftforeningen en lille event i Kræftens Bekæmpelses telt på Folkemødet. Her fik de fremmødte mulighed for at prøve at finde knuder i brystmodeller. Det var en stor success, og vi gentog dette her i 2024, hvor mange mennesker kom forbi og prøvede at finde knuderne. Som belønning for at finde de 5 knuder, der var i modellerne, fik de alle en snørepose med foreningens logo på.

Adgang til ny medicin er stadig på dagsorden på Folkemødet

Adgang til ny medicin er stadig på dagsorden på Folkemødet
Debat i Kræftens Bekæmpelses telt d. 15. juni

Vi glæder os over, at adgang til nye lægemidler stadig kan debatteres, og at flere og flere parter tager det op. Samtidig ser det stadig ud til, at Danmark vil sakke voldsomt bagud, når det gælder indførelsen af ny effektiv medicin til alvorligt syge mennesker.

Betyder det noget, hvis man kan bevare følelsen i et nyt bryst?

Betyder det noget, hvis man kan bevare følelsen i et nyt bryst?

Ja, siger Professor Tine Engberg Damsgaard (foto), jo mere normalt det føles, jo bedre. Og jo mindre bliver man mindet om, at man er behandlet for kræft. Det samme siger Brystkræftforeningen, som er citeret i en artikel på DR.dk vedrørende en ny metode, der kan genskabe følelsen i brystet efter rekonstruktion.

 

 

 

Hvad betyder kunstig intelligens for diagnosticering af brystkræft?

Hvad betyder kunstig intelligens for diagnosticering af brystkræft?
Adobe Stock

Det betyder rigtig meget,viser det sig! En undersøgelse efter 3 års brug af kunstig intelligens i Region Hovedstaden viser, at før kunstig intelligens blev taget i brug fandt man i gennemsnit 70 tilfælde af brystkræft ud af 10.000 screeninger. Ved brug af kunstig intelligens finder man nu i gennemsnit 82 kvinder med brystkræft ud af 10.000. Det er 12 ekstra tilfælde pr. 10.000 screeninger.

Bestyrelsesmedlem i Brystkræftforeningen Birgit Arentoft skulle til kontrol på Herlev Hospital netop da TV2 NEWS dækkede nyheden.

Læs mere om undersøgelsen og se interview med Birgit.

Har du husket at tilmelde dig Nordic Congress on Breast Cancer?

Har du husket at tilmelde dig Nordic Congress on Breast Cancer?

Vi glæder os virkelig meget til, at vi skal fejre jubilæum og holde kongres sammen med vores medlemmer og nordiske kolleger i København.

Du kan stadig nå at være med. Tryk på 'Tilmeld her' og registrer dig som deltager. Bedre sent end aldrig.

HUSK! Early Bird pris for kongresgebyret er på 3.000 kr. og udløber LIGE OM LIDT d. 1. juli.

Lyt med med, når vi drøfter brystkræft med eksperter?

Lyt med med, når vi drøfter brystkræft med eksperter?

Du kan finde Brystkræftforeningens podcastserie her.

Fås i webshoppen

Fås i webshoppen

Dejlig termoflaske til kolde og varme drikke - kun 145 kr.

Fås i Brystkræftforeningens webshop!

 

 

 

 

 

Støt med direkte donationer

Støt med direkte donationer
Adobe Stock

Som non-profit organisation skal Brystkræftforeningen hvert år dokumentere, at mindst end 101 mennesker hver har doneret mindst 200,- kr. til foreningen inden d. 31.12!

Hvis du vil støtte os, kan du indbetale enten

  • Via formular på hjemmesiden.
  • Via Mobile Pay nr. 25207/ skriv navn og mrk. støtte

 

Vidste du?

Vidste du?
Adobe Stock

... at hvis ikke du efterlader dig en ægtefælle, samlever eller børn, er det muligt at spare dine arvinger for en del af arveafgiften samtidig med, at du donerer et beløb til en velgørende forening fx Brystkræftforeningen. Dette er muligt, fordi velgørende organisationer ikke betaler boafgift eller gaveafgift.

 

Hvor finder du din lokale kreds?

Hvor finder du din lokale kreds?

Vil du være en del af en af Brystkræftforeningens lokalkredse? Så kig på kredssiden og find din lokale kreds. Du kan både læse om de enkelte lokalkredse på hjemmesiden og på de enkelte lokalkredses Facebooksider. På den måde kan du blive en del af det sociale fællesskab ved at deltage i aktiviteter og debatter.

 

 

Mød Brystkræftforeningens kredse i 2024

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

Hvert medlem har en profil på hjemmesiden - log ind med din e-mailadresse

På medlemssiden kan du opdatere dine oplysninger eller melde dig ind. Hvis ikke du allerede har et login kan du indtaste din e-mail og klikke på 'glemt adgangskode', så får du mulighed for at lave en kode.

HUSK at kontrollere at din mailadresse og din adgangskode er stavet korrekt. Hvis man skriver forkert, kan man ikke logge ind!

VI MANGLER STADIG AT FÅ MAILADRESSER PÅ MANGE MEDLEMMER!

DU KAN SENDE DEN TIL Kontakt@brystkraeft.dk

Vil du være medlem af Brystkræftforeningen? ALLE er velkomne.

Du kan melde dig ind i Brystkræftforeningen på vores hjemmeside - klik på dette link og du finder en formular, du skal udfylde.

Bemærk: Du betaler medlemsgebyret, som er 300,00 kr. per år, ved tilmelding enten ved brug af Dankort ELLER ved at sætte kryds i FAKTURA.

VIGTIGT: BRUG FORMULAREN FOR AT BLIVE REGISTRERET OG BRUG IKKE BRYSTKRÆFTFORENINGENS KONTONUMMER !

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Brystkræftforeningens nyhedsbrev udkommer én gang om måneden, juli er undtaget.

Nyhedsbrevet udkommer i slutningen af måneden. Deadline for materiale og forslag til næste måneds nyhedsbrev er d. 10. i måneden.

Har du forslag til indhold, så send det meget gerne til kontakt@brystkraeft.dk.

Alle også ikke-medlemmer kan abbonnere på Brystkræftforeningens nyhedsbrev. Får du det ikke allerede, Så kan du TILMELDE dig nyhedsbrevet her.

facebook

Redaktion: Randi Krogsgaard, rakr@brystkraeft.dk