BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Er du forsikret ved kritisk sygdom?

Er du forsikret ved kritisk sygdom?

En forsikring ved visse kritiske sygdomme dækker de mest udbredte sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdomme. Forsikringerne dækker også visse sygdomme i hjernen, sclerose og en række andre kritiske sygdomme. Men altså ikke alle kritiske sygdomme. 

Under kritisk sygdom hører de fleste ondartede kræftformer og visse hjernetumorer, herunder leukæmi og lymfeknudekræft – med undtagelse af de mindre aggressive typer.

For at få forsikring for kritisk sygdom skal den sygdom - dvs. brystkræft specifikt være nævnt i forsikringsbetingelserne. Er brystkræft ikke nævnt i betingelserne, er den ikke dækket. Og man kan ikke tegne en kritisk syg forsikring. Når man først har fået en diagnose. Omvendt har forsikringsselskaberne ikke krav på at få information om at man har fået påvist en genmutation. Læs om forsikring ved kritisk sygdom her.

I forsikringsbetingelserne står hvilke specifikke krav, der er til diagnosen og hvilke krav, der ellers skal være opfyldt.

Forsikring ved "visse kritiske sygdomme" er typisk oprettet et af følgende steder:

 • din arbejdsplads
 • din fagforening
 • dit pensionsselskab
 • dit pengeinstitut
 • Sygeforsikringen danmark

Som forsikret får man udbetalt et engangsbeløb, hvis man bliver ramt af en af de kritiske sygdomme, der er nævnt i forsikringsbetingelserne.

Rammes du af en sygdom, der er nævnt i din forsikring, får du en kontant skattefri udbetaling, når diagnosen er stillet. Beløbet varierer fra selskab til selskab, men udgør typisk mellem 50.000 – 300.000 kr.

Du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til.

Når du har fået diagnosen

Kontakt det selskab, hvor forsikringen ved visse kritiske sygdomme er oprettet, og udfyld en blanket med spørgsmål som fx:

 • Sygdommens navn?
 • Hvornår blev du syg?
 • Hvor blev du undersøgt/behandlet første gang af sygehus, speciallæge og hvornår?
 • Skriv det hospital/sygehus og afdelinger, du ellers har været behandlet på
 • Hvornår og hvor længe har du været indlagt?
 • Har du tidligere haft en kritisk sygdom? Hvis ja, hvilken og hvornår?
 • Skriv navn, adresse og telefonnummer på din praktiserende læge.

Når blanketten er udfyldt dateres og underskrives den. Du giver herunder samtykke til, at selskabet indhenter de relevante helbredsoplysninger.

Det vil også fremgå, om din læge skal skrive under på ansøgningen, og om andre fx din arbejdsgiver eller fagforening skal skrive under på, at du er dækket af forsikringen.

Når alle underskrifter er på plads, indsendes blanketten til selskabet.

Selskabet indhenter herefter relevante helbredsoplysninger hos de læger og hospitaler, der har behandlet dig. H vis du er berettiget til udbetaling,modtager du det beløb der fremgår af forsikringspapirerne. Vurderer selskabet, at du ikke er berettiget til udbetaling, får du et brev med begrundelse for afslaget.

Læse også mere på cancer.dk

close
Søg på dette site