Nyhed
Debatten om prioritering af lægemidler er nået til Christiansborg
I artiklen i Berlingskes 1 sektion side 14-15 udtaler Louise Brown bl.a., at "det er blevet for svært at få godkendt ny medicin i Danmark, fordi Medicinrådet har en meget restriktiv praksis, hvor rådet stiller strengere krav til data, end man gør i mange andre lande."
"Vi har med stor interesse læst interview med Liberal Alliances sundhedsordfører, Louise Brown, der udtaler sig om prioritering af lægemidler i Danmark," siger Brystkræftforeningens formand Anja Skjoldborg Hansen, der i et debatindlæg d. 18. oktober 2023 i Altinget sundhed med titlen "Brystkræftforeningen i opråb til politikerne: Når det kommer til brystkræft, er Danmark ved at være et behandlingsmæssigt U-land" stillede et klart spørgsmål til politikerne:
Danmark er et af de OECD-lande, der bruger mindst på lægemidler målt i forhold til BNP. Og udgifter til lægemidler udgjorde frem til 2022 en faldende andel af sundhedsudgifterne.
Set i det lys vil det være rart, hvis danske sundhedspolitikere kunne forholde sig til følgende spørgsmål:
- Er det i orden, at danske patienter ikke får adgang til de nyeste behandlinger mod brystkræft og som vores nabolande tilbyder?
- Har I besluttet, at vi skal være blandt de lande, der bruger mindst på lægemidler?
- Er I klar over, at udgifterne til lægemidler som andel af sundhedsudgifterne er faldende og ikke stigende?
- Er det rimeligt, at en alenemor fra Østerbro skal gældsætte sig for at få den behandling mod brystkræft, der virker?
- Er løsningen ikke, at man fra politisk side – for eksempel i forbindelse med Kræftplan V – beslutter at afsætte flere midler til lægemidler i Danmark?
Nyhed
Nyhed