BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
ENDELIG: Ny behandling til triple negativ brystkræft anbefalet til brug!

ENDELIG: Ny behandling til triple negativ brystkræft anbefalet til brug!

22. maj 2025

Det er en glædens dag her d. 22. maj, for endelig endelig kunne Medicinrådet meddele at lægemidlet sacituzumab govitecan nu er anbefalet til behandlingaf metastatisk triple-negativ brystkræft.

Medicinrådet skriver i sin anbefaling, at sacituzumab govitecan anbefales til behandling af voksne brystkræftramte med brystkræft af typen triple negativ, som har fået to eller flere tidligere behandlinger i form af fx kemo eller immunterapi. Herundre skal de have modtaget mindst en af disse behandlinger på grund af metastatisk sygdom.

Men - og der er et 'men' for Medicinrådet anbefaler, at man ikke får sekventiel behandling med sacituzumab govitecan og trastuzumab deruxtecan (T-DXd), der er i brug til triple negativ brystkræft. Dette til trods for at internationale guidelines siger at sacituzumab govitecan skal gives først og dernæst trastuzumab deruxtecan (T-DXd).

I Danmark har onkologerne behandlet med trastuzumab deruxtecan (T-DXd) uden at kunne behandle med sacituzumab govitecan først, fordi godkendelsen trak ud. Og nu bliver de anbefalet IKKE at bruge sacituzumab govitecan til kvinder, der har fået trastuzumab deruxtecan (T-DXd).

Dette undrer Brystkræftforeningen sig over eftersom kvinder med metastatisk brystkræft netop bliver behandlet sekventielt med de tilgængelige lægemidler, når virkningen af ét lægemiddel ophører. Vi må forudse, at anbefalingen af ikke at bruge de to lægemidler sekventielt vil betyde, at kvinder, som har fået trastuzumab deruxtecan (T-DXd) kommer i klemme.

Hvad siger onkologerne mon?

Læs Medicinrådets anbefaling her.

close
Søg på dette site