BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Ny formand og næstformand i Dansk Brystkræft Organisation

Ny formand og næstformand i Dansk Brystkræft Organisation

12. okt 2021

Formandsskabet vil fungere frem til den kommende generalforsamling d. 12. marts 2022.

På bestyrelsesmøde d. 22. september 2021 rekonstituerede DBO sig med ny formand Anja Skjoldborg Hansen og næstformand Camilla Sander (foto). Anja Skjoldborg Hansen blev næstformand efter generalforsamlingen i foråret 2021 og tog over da Henriette Spang Sørensen trådte tilbage fra posten.

Anja og Camilla er begge i starten af 50’erne og fik konstateret brystkræft henholdsvis i 2019 og 2018. Camilla fik desuden fra starten konstateret spredning af sygdommen. Fælles for det nye formandskab er en glødende interesse for at få mere viden om sygdommen og dennes behandling samt at bruge denne viden til gavn for de mange brystkræftramte i Danmark. Derfor stillede de begge op til bestyrelsen ved generalforsamlingen i foråret 2021 og derfor udgør de nu DBO’s formandskab.

”I forbindelse med mit udrednings- og behandlingsforløb oplevede jeg, at der kan være store forskelle i mange detaljer af behandlingen på tværs af landet og i forhold til udlandet. Disse oplevelser gjorde, at jeg fik lyst til at arbejde for mere ensartede vilkår for brystkræftramte på tværs af landet. Jeg fik også lyst til at arbejde mere målrettet for at nogle af de fremskridt der sker ude i verden, hurtigere kan komme danske patienter til gode,” siger Anja.

”Ingen skal stå alene med brystkræft, og DBO skal være vores fælles holdepunkt. Medlemskab af DBO bør derfor være noget, der er helt naturligt - også når man har lagt kræftforløbet bag sig,” siger Camilla. ”DBO skal være det sted, hvor brystkræftramte søger til for at få information, viden og støtte i den svære situation, en brystkræftdiagnose er. Som MBC’er (med tilbagefald) brænder jeg naturligvis også for de ca. 25 % af os, som rammes af spredning og dermed uhelbredelig sygdom. Det er meget ensomt at få konstateret metastatisk brystkræft, bl.a. fordi det ikke er det ‘billede’, vi ser i medierne.”

”Det er vigtigt, at vi som samfund anerkender, at brystkræft ER en sygdom, der dræber alt, alt for mange. Dette til trods for tiltag som screening, nye behandlinger og større fokus på tidlig opsporing. Hvert år dør 1.200 kvinder og mænd af brystkræft. Det er derfor vigtigt, at DBO favner og arbejder for bedre forhold og ikke mindst synlighed for de kvinder og mænd, der rammes af metastatisk brystkræft,” siger Anja og Camilla samstemmende. ”Vi glæder os til samarbejdet med vore mange aktive kredsmedlemmer landet over om at give danske brystkræftpatienter den bedst mulige støtte og sikre en førsteklasses behandling med adgang til den nyeste medicin og de nyeste og mest skånsomme behandlinger.”

close
Søg på dette site