BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Udsættelse af screening for brystkræft i Region Hovedstaden

Udsættelse af screening for brystkræft i Region Hovedstaden

21. jul 2021

120.000 brystkræftundersøgelser vil blive udsat skriver Berlingske i dag

Der er til stadighed problemer med at overholde retningslinjerne vedr. screening for brystkræft, hvilket fører til at retningslinjerne for behandling af både nydiagnosticerede kvinder og kvinder med tilbagevendende brystkræft også udsættes. Region Sjælland og Region Hovedstaden kan nu rose sig af at være fælles om at forsinke behandling for brystkræft.

Dansk Brystkræft Organisation udtaler følgende:

Dansk Brystkræft Organisation finder det dybt bekymrende og helt uacceptabelt, at endnu en region kaster håndklædet i ringen og udskyder undersøgelser for en folkesygdom som brystkræft. Et antal tilfælde af brystkræft både hos kvinder, der ikke tidligere har haft sygdommen og hos kvinder, der er i risiko for at sygdommen vender tilbage, vil dermed blive opdaget for sent i forhold til de givne retningslinjer. Dette vil igen betyde, at behandling iværksættes for sent. Vi vil hermed sende en stærk appel til politikerne om hurtigst muligt at sikre at screening, diagnosticering og behandling lever op til de givne retningslinjer i hele landet.

Se også Kræftens Bekæmpelses omtale

close
Søg på dette site