BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Mit højre bryst skal ikke få log at slå mig ihjel

Mit højre bryst skal ikke få log at slå mig ihjel

Tema i DBObladet oktober 2022: Kvinder, der gerne vil have begge bryster fjernet

Dorthe Helander fik kræft i venstre bryst og tilbagefald i dette forår. Nu vil hun have begge bryster fjernet, men kan ikke få lov. Hun nægter at give op: “De får først ro, når de lægger mig i narkose og fjerner det bryst,” siger hun.

Birgit Kruuse fik bortopereret det ene bryst og har kæmpet for at få fjernet det raske, for herefter at få rekonstrueret begge. Det lykkedes, men ikke uden videre. Kosmetik blev det afgørende argument.

Kirurgen mente Matilda Lindmark var i en choktilstand, da hun ønskede sit raske bryst fjernet. Men for hende var bryster blevet fjendtlig zone, og så ville hun selv bestemme sit udseende.

Tre eksempler på kvinder, der ønsker at få fjernet det raske bryst, men er stødt på modstand. Læs deres historie i DBObladet oktober 2022 (artiklen kan downloades neden for)

Læs også hvad professor og overlæge Peer Christiansen er en af landets førende eksperter inden for brystkirurgi mener om dette. Han forklarer, hvorfor man som udgangspunkt ikke fjerner raske bryster på kvinder, der ikke er i gruppen med væsentlig øget risiko.

close
Søg på dette site