BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
DBO på Lægedage fra 15-19 november

DBO på Lægedage fra 15-19 november

08. dec 2021

Bente, Lene, og Lise fra Kreds Hovedstaden og Lis fra DBO's Bestyrelse på KB's stand

Lægedage er stedet, hvor praktiserende læger mødes, taler med hinanden og bliver opdateret. Patientforeningerne har mulighed for at deltage på Lægedages udstilling, og kræftforeningerne kan deltage på Kræftens Bekæmpelses stand, som DBO nu har gjort i flere år. Og det er vigtigt at vores stemme bliver hørt blandt de praktiserende læger, at vi giver vores besyv med, når de gentænker deres rolle i sundhedssystemet. For det sker lige nu ifølge Praktiserende Lægers Organisation (PLO), som i deres programmet for Lægedage skriver, at den største udfordring i dag er at bevare den lægelige kontinuitet og relation til patienterne samtidig med at lægerne varetager flere faglige opgaver og kontakter til patienter. Som patient skal man opleve at være ’kendt’ i klinikken, og er man særligt sårbar skal man have ekstra opmærksomhed og hjælp, så det forløb man skal igennem hænger sammen. Samtidig skal teamet i lægepraksis have en god samarbejdsrelation til den øvrige del af primærsektoren, kommuner og hospitaler.

De praktiserende læger står overfor vi roller og arbejdsområder og personalet skal i højere grad end tidligere varetage selvstændige arbejdsopgaver under supervision,. Derfor er der behov for faglig udvikling af personalets kompetencer. Og lægerne skal træde mere i karakter som ledere, samtidig med, at der skal være mulighed for at lægerne kan styrke deres ledelseskompetencer.

Alt i alt kan de praktiserende læger hjælpe flere patienter, når hele personalet får et løft kompetencemæssigt og lægerne bliver bedre til at lede og uddelegere. Samtidig er der lægemangel. For mange læger er nedslidte, men når den enkelte praksisbliver styrket med en stigende grad af faglige kompetencer og et stærkt teamsamarbejde, et godt samarbejde i klyngerne og med den almene praksis som en stærkere aktør i primærsektoren, bliver fremtiden lysere.

Foto: Lise Hansen, Styregruppemedlem Kreds Hoivedstaden, Anne Bajda og Charlotte Hammer, Senfølgerforeningen og Svend Erik Bodi, Propa

close
Søg på dette site