BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Kreds Trekantområdet: Spændende og inspirerende foredrag om brystrekonstruktion og lymfødem

Kreds Trekantområdet: Spændende og inspirerende foredrag om brystrekonstruktion og lymfødem

26. okt 2022

Ved professor i plastikkirurgi Tine Damsgaard, Rigshospitalet

Det blev en spændende aften i fantastisk selskab med professor Tine Damsgaard, der på veloplagt og inspirerende vis, gjorde alle klogere på brystrekonstruktion samt kirurgisk behandling af brystkræftrelateret lymfødem.

Det var et oplæg fyldt med relevant information leveret på en både levende og saglig facon.Tine Damsgaard er en eminent fortæller, fyldt med smil og hele tiden meget ærlig med erkendelse af de begrænsninger, man arbejder med indenfor feltet i dag. Det var en stor fornøjelse at opleve, og DBO kreds Trekantområdet siger stor tak til Tine for hendes tid og engagement.

Tine guidede tilhørerne igennem i et meget letforståeligt sprog. Først det overordnede perspektiv om, hvem der sætter retningslinjer for for brystkirurgi og lymfødembehandling i Danmark. Dernæst det ganske nære for tilhørerne hvor det handker om at forbedre livskvalitet og body image. Dvs. at det hele skal være i fokus - både rekonstruktion som enten forebyggende eller opfølgende behandling og det æstetiske resultat, som man som patient står tilbage med.

Tine Damsgaard gennemgik de forskellige måder at rekonstruere brystet på, og beskrev de overvejelser og forholdsregler man bør have, i forhold til de forskellige valg. Hun gav et godt billede af fordele og ulemper, samt hvilke gener og senfølger, man risikerer at opleve.

Tine gav også en illustrativ beskrivelse af, hvad lymfødem er, hvordan og hvorfor det opstår og hvad behandlingssystemet kan gøre for at afhjælpe det.

Undervejs og som afslutning på oplægget gav Tine bud på, hvor forskningen og dermed behandlingen er på vej hen, og dermed et bud på, hvad fremtiden kan bringe.

close
Søg på dette site