BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Forskningsprojekt på Aalborg Universitet viser at fysisk træning er smertelindrende

Forskningsprojekt på Aalborg Universitet viser at fysisk træning er smertelindrende

23. nov 2022

57 kvinder behandlet for brystkræft deltog i projektet

På Aalborg Universitet har forskere fulgt kvinder, der alle er blevet behandlet for brystkræft og efterfølgende har været plaget af smerter. Projektet inkluderede i alt 57 deltagere, og resultaterne tyder på, at træningen har været god for de brystkræftoverlevere, der har deltaget i projektets træningsstudie.

- Projektets resultater viser, at styrketræning har en smertelindrende effekt i større eller mindre grad hos kvinderne, der gennemførte træningsprogrammet, fortæller ph.d. i idræt og sundhedsvidenskab ved Aalborg Universitet Gorm Rasmussen, som er manden bag projektet.

- Grundlæggende har studiet vist, at helt almindelig regulær styrketræning faktisk kan have en lindrende effekt på vedvarende smerter efter behandling for brystkræft.

Læs artiklen her

Se også DBObladet nr. 66 om Nanna Højlund der fortsætter sin træning efter at hun har fået konstateret knoglemetastaser. Træningen gør godt, både fysisk og psykisk.

close
Søg på dette site