BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Podcast om søvnproblemer

Podcast om søvnproblemer

Kræft og Livet er en podcastserie produceret af Pfizer

Pfizers podcastserie går i dybden med en række aktuelle emner indenfor kræftområdet med det formål at skabe en større forståelse og indsigt i en bred palette af kræftrelaterede udfordringer eksempelvis kommunikation mellem læger og patienter under Covid-19, Real World Evidence, samt søvnforstyrrelser, seksualitet, depression mm.

Den første episode handler om søvnproblemer, som mange kræftrante oplever i forbindelse med deres sygdoms- og behandlingsforløb. Selvom disse problemer aftager over tid, oplever en overraskende stor andel af de kræftramte, at søvnforstyrrelserne kan vare ved i mange år efter endt behandling.

Kroniske søvnforstyrrelser kan have en stor negativ indvirkning på den enkeltes daglige funktionsevne og livskvalitet. Derudover kan søvnforstyrrelser muligvis medvirke til eller forværre andre velkendte senfølger efter kræft og kræftbehandling, som eksempelvis kræft-relateret træthed, problemer med at opfatte, forstå og vide, samt depression.

I den første podcast interviewer Pfizer Oncology´s medicinske rådgiver Humma Khan Professor og læge Christoffer Johansen og Asst. Professor og psykolog Ali Amidi omkring søvnproblemer i forbindelse med kræft.

Podcasten findes på dansk her og på engelsk her.

close
Søg på dette site