BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Psykologhjælp mod senfølger – hvis du kan betale
Bobby Zachariae, professor i psykologi

Psykologhjælp mod senfølger – hvis du kan betale

Brug af psykologi i kræftbehandling er udbredt og anerkendt i udlandet. Men der er ingen psykologer tilknyttet kræftafdelingerne i Danmark.

Brug af psykologi i kræftbehandling er udbredt og anerkendt i udlandet. Men selvom danske forskere også kan påvise, hvor vigtigt psyken er for kræftpatienters sygdomsforløb, er der ingen psykologer tilknyttet kræftafdelingerne i Danmark.

Hver femte kvinde beretter om daglige smerter syv-ni år efter endt behandling for brystkræft. Efter ligeså mange år beretter hver anden om søvnproblemer. Men hvad nu, hvis psykoterapi eller kognitiv terapi kunne afhjælpe senfølgerne? Bobby Zachariae er professor i psykologi og en af Danmarks førende eksperter inden for sundhedspsykologi. Han er tilknyttet Aarhus Universitet og kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, hvor han forsker i sammenhængen mellem krop og psyke og vores evne til mentalt at påvirke sygdom, sundhed og livskvalitet. Hans forskning viser blandt andet, at den psykiske tilstand har indflydelse på fysiske symptomer og kan have betydning for tilbagefald.

Se artiklen neden for.

close
Søg på dette site